Hutsepot met boerenworst
Hutsepot met boerenworst

Hutsepot met boerenworst

met prei, spruitjes en wortel

Spruiten worden in veel landen Brusselse spruiten genoemd. Ze komen er niet vandaan maar werden er vroeger wel veel geteeld.

Tags:
Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Onion

½ piece

Carrot

½ piece

Leek

200 g

Potatoes

50 g

Brussels sprouts

5 g

Fresh thyme

(May be present Celery)

1 piece

Bay leaf

1 piece

Farmer's sausage

Not included in your delivery

1 teaspoon

Mustard

375 milliliters

Low sodium beef stock

1 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories704 kcal
Energy (kJ)2945 kJ
Fat37 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate60 g
Sugar14 g
Dietary Fiber14.6 g
Protein25 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Peeler
Soup pan or large pan with lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de runderbouillon . Snijd de ui in grove stukken. Schil de wortel, halveer in de lengte en snijd in halve maantjes van 1 cm dik. Was de prei en snijd in dikke ringen van 1 cm. Schil of was de aardappelen en snijd ze in kwarten. Snijd eventuele grote aardappelen in achten. Maak de spruitjes schoon en kerf ze met een mesje kruislings in bij de steelaanzet, zo worden ze straks sneller gaar!

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid de bouillon dan met de helft van de benodigde hoeveelheid bouillonblokjes.

Fruiten en bakken
2

Verhit 1 el roomboter per persoon in een grote soeppan met deksel. Fruit de ui, de tijmtakjes en het laurierblad 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de wortel en prei toe en bak 2 - 3 minuten.

Tip: Vind je hele tijmtakjes niet prettig werken? Ris dan de blaadjes tijm van de takjes voordat je de tijm toevoegt aan de pan.

Koken
3

Voeg de aardappelen toe aan de groenten. Voeg de bouillon toe en breng het geheel, afgedekt, aan de kook. Kook de aardappelen en groenten 5 minuten.

Spruiten en worst koken
4

Voeg na 5 minuten koken de spruiten en 1 tl mosterd per persoon toe en meng goed door. Leg dan de worst bovenop de groenten en doe het deksel op de pan.

Hutsepot koken
5

Kook de hutsepot, afgedekt, 8 - 12 minuten op zacht vuur of tot de aardappelen en worst gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Schep de worst uit de pan en verwijder het laurierblad en de tijmtakjes. Verdeel de hutsepot over diepe borden en serveer met de worst.