De rookworst in dit recept is op ambachtelijke wijze gemaakt - met duurzaam varkensvlees en gerookt boven beukenhout.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Kruimige aardappelen
100 g
Spruiten
150 g
Mix van gesneden wortel en ui
1 unit
Varkensrookworst
15 g
Spekblokjes
¼ unit
Groentebouillonblokje
¼ unit
Runderbouillonblokje
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
½ tablespoon
Witte balsamicoazijn
1 teaspoon
Mosterd
drizzle
Melk
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Verkruimel het groentebouillonblokje erboven. Breng in een tweede pan met deksel water aan de kook voor de spruitjes. Was of schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken.
Kook de aardappelen 15 – 18 minuten, afgedekt, in de pan met bouillon. Kook de spruitjes in 6 – 8 minuten beetgaar in de andere pan. Giet de spruiten af en spoel af met koud water. Kook de laatste 5 minuten de rookworst en de mix van wortel en ui mee met de aardappelen. Bewaar de rookworst apart. Giet daarna af en bewaar een beetje kookvocht.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spekblokjes in 2 - 3 minuten krokant. Haal de spekjes uit de pan en bewaar apart. Maak een jus en voeg 2 - 3 el water per persoon toe aan de koekenpan met boter. Verkruimel 1/4 runderbouillonblokje per persoon erboven. Roer goed en kook 2 - 3 minuten in tot een jus. Voeg vervolgens de spruitjes en spekblokjes toe aan een tweede koekenpan bak 4 - 6 minuten. Blus af met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon en verhit nog 1 minuut.
Stamp met een aardappelstamper de aardappelen en wortel tot een grove stamppot. Voeg per persoon: 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Verdeel de hutspot en spruitjes over de borden. Leg de rookworst ernaast en schenk de jus erover.