De rookworst in dit recept is op ambachtelijke wijze gemaakt - met duurzaam varkensvlees en gerookt boven beukenhout.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Potatoes
100 g
Brussels sprouts
150 g
Pre-cut carrot & onion
1 piece
Smoked pork sausage
15 g
Bacon lardons
40 g
Onion chutney
½ tablespoon
White balsamic vinegar
0.1 piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
Mustard
5 milliliters
[Plant-based] milk
1 tablespoon
[Plant-based] butter
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Verkruimel 1/4 groentebouillonblokje per persoon erboven. Breng in een tweede pan met deksel water aan de kook voor de spruitjes. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de harde onderkant van de spruiten.
Kook de aardappelen, afgedekt, 15 – 18 minuten in de pan met bouillon. Kook de spruitjes, afgedekt, in 6 – 8 minuten beetgaar in de andere pan. Giet de spruiten af en spoel af met koud water. Kook de laatste 5 minuten de rookworst en de mix van wortel en ui mee met de aardappelen. Bewaar de rookworst apart. Giet daarna af en bewaar een beetje kookvocht.
Tip: Spruitjes zijn rijk aan calcium voor sterkte botten en tanden, ijzer voor je energieniveau, vitamine E voor een sterk immuunsysteem en vezels voor gezonde darmen.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spekblokjes in 2 - 3 minuten krokant. Voeg de spruitjes en spekblokjes toe aan een tweede koekenpan bak 4 - 6 minuten. Blus af met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon en verhit nog 1 minuut.
Stamp met een aardappelstamper de aardappelen en wortel tot een grove puree. Voeg per persoon: 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Verdeel de hutspot en spruitjes over de borden. Leg de rookworst ernaast en serveer met de pikante uienchutney.