Hutspot met rookworst
Hutspot met rookworst

Hutspot met rookworst

met gebakken spruitjes en spekblokjes

De rookworst in dit recept is op ambachtelijke wijze gemaakt - met duurzaam varkensvlees en gerookt boven beukenhout.

Tags:
Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

100 g

Brussels sprouts

150 g

Pre-cut carrot & onion

1 piece

Smoked pork sausage

15 g

Bacon lardons

40 g

Onion chutney

Not included in your delivery

½ tablespoon

White balsamic vinegar

0.1 piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Mustard

5 milliliters

[Plant-based] milk

1 tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories756 kcal
Energy (kJ)3163 kJ
Fat42 g
Saturated Fat19 g
Carbohydrate68 g
Sugar25 g
Dietary Fiber12.8 g
Protein22 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Verkruimel 1/4 groentebouillonblokje per persoon erboven. Breng in een tweede pan met deksel water aan de kook voor de spruitjes. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de harde onderkant van de spruiten.

Koken
2

Kook de aardappelen, afgedekt, 15 – 18 minuten in de pan met bouillon. Kook de spruitjes, afgedekt, in 6 – 8 minuten beetgaar in de andere pan. Giet de spruiten af en spoel af met koud water. Kook de laatste 5 minuten de rookworst en de mix van wortel en ui mee met de aardappelen. Bewaar de rookworst apart. Giet daarna af en bewaar een beetje kookvocht.

Tip: Spruitjes zijn rijk aan calcium voor sterkte botten en tanden, ijzer voor je energieniveau, vitamine E voor een sterk immuunsysteem en vezels voor gezonde darmen.

Bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spekblokjes in 2 - 3 minuten krokant. Voeg de spruitjes en spekblokjes toe aan een tweede koekenpan bak 4 - 6 minuten. Blus af met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon en verhit nog 1 minuut.

Serveren
4

Stamp met een aardappelstamper de aardappelen en wortel tot een grove puree. Voeg per persoon: 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Verdeel de hutspot en spruitjes over de borden. Leg de rookworst ernaast en serveer met de pikante uienchutney.