Hutspot met rookworst
Hutspot met rookworst

Hutspot met rookworst

met gebakken spruitjes en spekreepjes

De rookworst in dit recept is op ambachtelijke wijze gemaakt - met duurzaam varkensvlees en gerookt boven beukenhout.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

100 g

Brussels sprouts

150 g

Pre-cut carrot & onion

(May be present Celery)

1 piece

Smoked pork sausage

15 g

Bacon lardons

40 g

Onion chutney

Not included in your delivery

1 teaspoon

Mustard

½ tablespoon

White balsamic vinegar

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

1

[Plant-based] milk

1 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories742 kcal
Energy (kJ)3103 kJ
Fat38.8 g
Saturated Fat18.7 g
Carbohydrate67.3 g
Sugar22.8 g
Dietary Fiber15.8 g
Protein26.6 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen, wortel en ui. Verkruimel 1/4 groentebouillonblokje per persoon erboven.
  • Breng in een tweede pan met deksel water aan de kook voor de spruitjes.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Snijd de harde onderkant van de spruiten.
Koken
2
  • Kook de aardappelen, wortel en ui afgedekt, 15 – 18 minuten in de pan met bouillon.
  • Kook de spruitjes, afgedekt, in 6 – 8 minuten beetgaar in de andere pan. Giet de spruiten af en spoel af met koud water.
  • Kook de laatste 5 minuten de rookworst mee met de aardappelen en groenten.
  • Bewaar de rookworst apart. Giet daarna af, maar bewaar een beetje kookvocht.

Weetje: Spruitjes zijn rijk aan calcium voor sterkte botten en tanden, ijzer voor je energieniveau, vitamine E voor een sterk immuunsysteem en vezels voor gezonde darmen.

Bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de spekreepjes in 2 - 3 minuten krokant.
  • Voeg de spruitjes toe en bak 4 - 6 minuten mee. Blus af met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon en verhit nog 1 minuut.
Serveren
4
  • Stamp met een aardappelstamper de aardappelen en wortel tot een grove puree.
  • Voeg per persoon: 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd, een scheutje melk en eventueel wat van het bewaarde kookvocht toe om het smeuïg te maken.
  • Verdeel de hutspot en spruitjes met spekreepjes over de borden. Leg de rookworst ernaast en serveer met de pikante uienchutney.