Deze Indiase curry maak je met seitangehakt. Seitan is een vege- tarisch product dat rijk is aan eiwitten. Het wordt ook wel tarwe-vlees genoemd. In dit gerecht bak je de seitan en maak je er samen met de andere groenten, currykruiden en kokosmelk een curry van.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Peen
1 cm
Verse gember
¼ unit
Bloemkool
85 g
Zilvervliesrijst
5 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
½ can
Seitangehakt
(Contains Soy, Gluten)
2 teaspoon
Kerriepoeder
(Contains Celery, Mustard)
75 milliliters
Kokosmelk
3 sprig
Verse koriander
(May be present Celery)
2 tablespoon
Wittewijnazijn
1 tablespoon
Honing
½ tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst.
Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne plakken van de helft van de peen en snijd de rest van de peen in blokjes. Verhit de witte wijn-azijn en de honing in een steelpan, voeg de peenplakken toe en verhit 4 - 5 minuten. Haal van het vuur en bewaar apart.
Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel klein.
Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de gember, sojasaus en seitangehakt 2 minuten op laag vuur. Voeg de bloemkool, peenblokjes en currykruiden toe en roerbak 1 minuut op middelhoog vuur.
Voeg vervolgens de kokosmelk en 25 ml water per persoon toe aan de wok of hapjespan, dek af en laat 15 - 20 minuten zachtjes koken. Als het te droog wordt, voeg dan extra water toe. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de peenplakken af en snijd de koriander fijn. Verdeel de rijst en de curry over de borden. Serveer met de zoet-zure peenlinten en garneer met de koriander.