Indiase curry met venkel en mais
Indiase curry met venkel en mais

Indiase curry met venkel en mais

met naanbrood en frisse yoghurt

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Tags:
Veggie
Allergens:
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red chili pepper

½ piece

Red onion

1 cm

Fresh ginger

1.04 cm

Fresh turmeric

1 piece

Garlic

½ piece

Fennel

2.5 g

Fresh coriander

⅓ sachet(s)

Yellow mustard seeds

(Contains Mustard)

½

Tomato paste

85 g

Brown rice

150 milliliters

Coconut milk

140 g

Corn

½ piece

Naan bread

50 g

Organic full-fat yogurt

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories947 kcal
Energy (kJ)3960 kJ
Fat40 g
Saturated Fat24 g
Carbohydrate122 g
Sugar23 g
Dietary Fiber7.4 g
Protein21 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid
Casserole with Lid
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de rijst. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snipper de ui. Rasp de gember en de verse kurkuma fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in fijne reepjes en snijd de koriander grof.

Tip: Let op, kurkuma geeft af. Gebruik handschoentjes of doe een boterhamzakje om je handen voordat je gaat raspen.

Bakken en koken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de gember, de kurkuma, het mosterdzaad, de ui, de knoflook en de rode peper toe en bak 1 – 2 minuten. Voeg dan de tomatenpuree en venkel toe en bak nog 4 – 6 minuten.

Tip: Houd je niet van pittig? Voeg dan de helft van de rode peper toe, of laat hem helemaal weg.

Rijst koken
3

Kook ondertussen de rijst in de pan met deksel, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Dit gerecht is vezelrijk. Het levert je bijna de helft van je dagelijkse behoefte aan vezels.

Curry maken
4

Roer de kokosmelk los tot er geen klontjes meer in zitten. Voeg de kokosmelk toe aan de hapjespan, verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven en breng het geheel zachtjes aan de kook. Giet de mais in blik af en voeg toe. Laat, afgedekt, 10 – 12 minuten pruttelen. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de rijst en vervang de helft van de kokosmelk door bouillon. Met de overgebleven kokosmelk kun je de volgende dag een havermoutontbijt maken.

Naanbrood bakken
5

Bak het naanbrood 5 – 7 minuten in de oven. Meng ondertussen de yoghurt in een kom met 1/3 van de koriander en peper en zout naar smaak.

Serveren
6

Verdeel de rijst over diepe borden en schep de curry erop. Serveer met het naanbrood en de yoghurt. Garneer het gerecht met de overige koriander.