Indiase curry met venkel en paprika
Indiase curry met venkel en paprika

Indiase curry met venkel en paprika

met rijst, naanbrood en koriander-yoghurtsaus

In dit recept maak je zelf de currypasta van pure, verse ingrediënten. Makkelijk, smaakvol én je bepaalt zelf hoe pittig het wordt.

Tags:
Veggie
Allergens:
Wheat
Sesame
Soy
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red chili pepper

½ piece

Onion

20 g

Ginger stir-fry sauce

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

½ teaspoon

Ground turmeric

1 piece

Garlic

½ piece

Fennel

2.5 g

Fresh coriander

½

Tomato paste

75 g

Quick-cook brown rice

90 milliliters

Coconut milk

½ piece

Naan bread

(Contains Wheat)

50 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Milk)

½ piece

Bell pepper

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories777 kcal
Energy (kJ)3251 kJ
Fat28.1 g
Saturated Fat16.9 g
Carbohydrate107.2 g
Sugar20.1 g
Dietary Fiber9.7 g
Protein18.6 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in fijne reepjes. Snijd de paprika in smalle repen. Snijd de koriander grof.

Bakken en koken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de ui, de knoflook, de rode peper en 1/2 tl gemalen kurkuma per persoon toe en bak 1 – 2 minuten. Voeg de tomatenpuree, woksaus met gember, paprika en venkel toe en bak nog 4 – 6 minuten.

Rijst koken
3

Kook ondertussen de rijst, afgedekt, in 10 minuten gaar in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Curry maken
4

Schud de kokosmelk goed en voeg toe aan de hapjespan. Laat eventuele klontjes in de kokosmelk smelten in de curry. Verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven en breng het geheel zachtjes aan de kook. Laat, afgedekt, 10 – 12 minuten pruttelen. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Yoghurt mengen
5

Bak het naanbrood 5 – 7 minuten in de oven. Meng ondertussen in een kleine kom de yoghurt met 1/3 van de verse koriander en peper en zout naar smaak.

Serveren
6

Verdeel de rijst over diepe borden en schep de curry erop. Serveer met het naanbrood en de koriander-yoghurtsaus. Garneer het gerecht met de overige verse koriander.