In dit recept maak je zelf de currypasta van pure, verse ingrediënten. Makkelijk, smaakvol én je bepaalt zelf hoe pittig het wordt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Red chili pepper
½ piece
Onion
20 g
Ginger stir-fry sauce
(Contains Wheat, Sesame, Soy)
½ teaspoon
Ground turmeric
1 piece
Garlic
½ piece
Fennel
2.5 g
Fresh coriander
½
Tomato paste
75 g
Quick-cook brown rice
90 milliliters
Coconut milk
½ piece
Naan bread
(Contains Wheat)
50 g
Organic full-fat yogurt
(Contains Milk)
½ piece
Bell pepper
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
½ tablespoon
Sunflower oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in fijne reepjes. Snijd de paprika in smalle repen. Snijd de koriander grof.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de ui, de knoflook, de rode peper en 1/2 tl gemalen kurkuma per persoon toe en bak 1 – 2 minuten. Voeg de tomatenpuree, woksaus met gember, paprika en venkel toe en bak nog 4 – 6 minuten.
Kook ondertussen de rijst, afgedekt, in 10 minuten gaar in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Schud de kokosmelk goed en voeg toe aan de hapjespan. Laat eventuele klontjes in de kokosmelk smelten in de curry. Verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven en breng het geheel zachtjes aan de kook. Laat, afgedekt, 10 – 12 minuten pruttelen. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Bak het naanbrood 5 – 7 minuten in de oven. Meng ondertussen in een kleine kom de yoghurt met 1/3 van de verse koriander en peper en zout naar smaak.
Verdeel de rijst over diepe borden en schep de curry erop. Serveer met het naanbrood en de koriander-yoghurtsaus. Garneer het gerecht met de overige verse koriander.