Indiase dahl met kruidig naanbrood
Indiase dahl met kruidig naanbrood

Indiase dahl met kruidig naanbrood

met extra salade van tomaat, komkommer en mango

Wist je dat dahl in India zowel de benaming is voor dit gerecht als voor gespleten peulvruchten?

Allergens:
Celery
Mustard
Milk
Wheat
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1.5 cm

Verse gember

75 g

Zoete aardappel

1.5 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains Celery, Mustard)

½ tube

Tomatenpuree

125 milliliters

Kokosmelk

35 g

Rode splitlinzen

20 g

Pompoenpitten

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

10 g

Verse koriander

(May be present Celery)

1 unit

Limoen

¼ unit

Komkommer

1 unit

Tomaat

½ unit

Mango

½ unit

Naanbrood

(Contains Milk, Wheat, Gluten)

100 g

Spinazie

(May be present Celery)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Zonnebloemolie

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4749 kJ
Calories1135 kcal
Fat66 g
Saturated Fat27 g
Carbohydrate95 g
Sugar36 g
Dietary Fiber19 g
Protein30 g
Salt3.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Large Sautépan with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl
Small Bowl
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de ui en rasp de gember fijn. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 1/2 cm.

Smaakmakers fruiten
2

Verhit de zonnebloemolie in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 3 - 4 minuten. Voeg de gember, het kerriepoeder en de tomatenpuree toe. Roer goed en bak nog 2 minuten. Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de hapjespan en breng aan de kook.

Dahl koken
3

Voeg de zoete aardappel en de rode linzen toe en breng op smaak met peper en zout. Kook de dahl, afgedekt, 18 - 20 minuten of tot de linzen en de zoete aardappel zacht zijn. Voeg eventueel meer water toe als de dahl te droog wordt. Bak ondertussen de pompoenpitten in een koekenpan zonder boter of olie tot ze beginnen te poffen.

Salsa maken
4

Hak de koriander fijn, rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Snijd de komkommer en tomaat in blokjes. Schil de mango en snijd in dunne plakjes. Meng de helft van de koriander, de limoenrasp, 2 el limoensap per persoon, de pompoenpitten, extra vierge olijfolie, komkommer, tomaat en mango in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout.

Naanbrood bakken
5

Mix de overige koriander in een kleine kom met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Leg het naanbrood op een bakplaat met bakpapier en besmeer met de korianderolie. Bak het naanbrood 5 - 7 minuten in de voorverwarmde oven. Laat even afkoelen en snijd door de helft.

Serveren
6

Roer als de linzen gaar zijn de spinazie door de dahl en laat slinken. Proef de dahl en breng op smaak met peper, zout en het overige limoensap. Verdeel de dahl over de kommen. Serveer met de salade en het naanbrood.