Indiase dahl met zoete aardappel
Indiase dahl met zoete aardappel

Indiase dahl met zoete aardappel

Met pompoenpittensalsa en kruidig naanbrood

Vandaag staat er een klassiek Indiaas gerecht op het menu. Het woord dahl verwijst naar allerlei soorten peulvruchten, maar traditioneel vormen linzen de basis van deze dikke, kruidige soep. De consistentie is perfect om een naanbroodje in te dopen

Allergens:
Celery
Mustard
Milk
Wheat
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1.5 cm

Verse gember

75 g

Zoete aardappel

1.5 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains Celery, Mustard)

½ tube

Tomatenpuree

125 milliliters

Kokosmelk

35 g

Rode splitlinzen

10 g

Pompoenpitten

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

5 g

Verse koriander

(May be present Celery)

½ unit

Limoen

½ unit

Naanbrood

(Contains Milk, Wheat, Gluten)

100 g

Spinazie

(May be present Celery)

Not included in your delivery

250 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Zonnebloemolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3828 kJ
Calories915 kcal
Fat52 g
Saturated Fat24.7 g
Carbohydrate79 g
Sugar17.6 g
Dietary Fiber0 g
Protein25 g
Salt3.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Small Bowl
Baking Sheet
Parchment Paper

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de ui en rasp de gember (eventueel met schil) fijn. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1,5 cm.

Smaakmakers fruiten
2

Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 3 – 4 minuten. Voeg de gember, het kerriepoeder en de tomatenpuree toe. Roer goed en bak nog 2 minuten. Roer de kokosmelk los of schud het pakje flink, zodat er geen klontjes meer zijn. Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de pan en breng aan de kook.

Dahl koken
3

Voeg de zoete aardappel en de rode splitlinzen toe, breng op smaak met peper en zout en kook de dahl, afgedekt, 18 – 20 minuten, of tot de linzen en de aardappel zacht zijn. Voeg eventueel meer water toe als de dahl te droog wordt.

Salsa maken
4

Bak ondertussen de pompoenpitten in een koekenpan zonder boter of olie tot ze beginnen te poffen. Hak de koriander fijn, rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Meng in een kleine kom de helft van de koriander, de limoenrasp, 2 tl limoensap per persoon, de gepofte pompoenpitten en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Naanbrood bakken
5

Mix de overige koriander in een kleine kom met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Leg het naanbrood op een bakplaat met bakpapier en besmeer met de korianderolie. Bak het naanbrood 5 – 7 minuten in de voorverwarmde oven. Laat even afkoelen en snijd door de helft.

Serveren
6

Roer, wanneer de linzen gaar zijn, de spinazie door de dahl en laat slinken. Proef de dahl en breng op smaak met zout, peper en het overige limoensap naar smaak. Verdeel de dahl over de kommen, garneer met de salsa en serveer met het naanbrood.