Indiase visstoof met verse koriander
Indiase visstoof met verse koriander

Indiase visstoof met verse koriander

Zoet en kruidig gerecht met een romige smaak

De kabeljauwfilet, gevangen in de Noordoostelijke Atlantische Oceaan, is de basis van dit gerecht. Door het toevoegen van de Italiaanse kookroom krijgt deze visstoof een romige smaak.

Allergens:
Celery
Mustard
Fish
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

¼ unit

Rode peper

250 g

Zoete aardappel

100 g

Sperziebonen

1 unit

Tomaat

1.5 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains Celery, Mustard)

1 sprig

Verse koriander

(May be present Celery)

1 unit

Kabeljauwfilet

(Contains Fish)

1 tablespoon

Kookroom

(Contains Milk)

Not included in your delivery

150 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories540 kcal
Energy (kJ)2259 kJ
Fat16 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate65 g
Sugar0 g
Dietary Fiber13 g
Protein26 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan

Cooking Steps

Schil en snijd de bataat in blokjes
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Schil de bataat en snijd in blokjes van ongeveer een ½ cm. Dop de sperziebonen alleen bij de steelaanzet en snijd in stukken van ongeveer 1 cm. Snijd de tomaat in parten.

2

Verhit de olijfolie in een soeppan of grote pan met deksel en bak de ui en rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de tomaat en currykruiden toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de sperziebonen en bataat toe, schenk de bouillon in de pan en laat, afgedekt, 10 minuten zachtjes koken.

Snijd de kabeljauwfilet in 4 stukken
3

Hak de koriander grof en snijd de kabeljauwfilet in 4 gelijke stukken.

4

Roer vervolgens de kookroom door de curry. Voeg de kabeljauwfilet toe, zet het vuur iets hoger en laat afgedekt nog 7 – 8 minuten koken of tot de kabeljauwfilet gaar is. Schep tussendoor een keer voorzichtig om.

Verdeel de curry over de borden
5

Verdeel de curry over diepe borden en garneer met de koriander.

Tip! De kabeljauw valt uiteen door het omscheppen, maar dit is geen probleem. Wil je liever hele stukken vis? Laat het omscheppen dan achterwege!

Deze Italiaanse kookroom is vrij dik. Schud daarom goed voor gebruik. De room is na openen nog ongeveer 4 dagen houdbaar.