Indonesische roerbak met kerrie-ei
Indonesische roerbak met kerrie-ei

Indonesische roerbak met kerrie-ei

Met sperziebonen en komkommersalade

Een bijzonder onderdeel van dit gerecht zijn de gekookte eieren, die je marineert in een sausje met kerrie en pinda's. Door de eieren even te laten staan, trekken de smaken er nog beter in. De stukjes pinda geven het ei een lekkere bite.

Allergens:
Egg
Peanuts
Tree nuts
Celery
Mustard
Gluten
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 unit

Ei

(Contains Egg)

1 unit

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

¼ unit

Rode peper

150 g

Sperziebonen

¼ unit

Komkommer

15 g

Pikante honingpinda's

(Contains Peanuts, Tree nuts)

1 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains Celery, Mustard)

75 g

Verse udonnoedels

(Contains Gluten)

1 tube

Pindakaas

(Contains Peanuts)

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

Not included in your delivery

½ teaspoon

Honing

1 tablespoon

Witte balsamicoazijn

1 tablespoon

Zonnebloemolie

1 tablespoon

Ketjap manis

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3297 kJ
Calories788 kcal
Fat36 g
Saturated Fat7.4 g
Carbohydrate76 g
Sugar15.5 g
Dietary Fiber11 g
Protein33 g
Salt3.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Saucepan
Cutting Board
Paring Knife
Bowl
Pan with Lid
Salad Bowl
Casserole with Lid
Plate

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een steelpan met deksel en kook de eieren in 6 – 8 minuten hard. Laat de eieren schrikken onder koud water en pel de eieren. Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn. Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn.

Saus maken
2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in dunne schuine reepjes van ½ cm. Snijd de komkommer in halve plakken. Hak ¼ van de pikante honingpinda’s fijn. Meng in een kom het kerriepoeder, de fijngehakte pinda’s en 2 tl water per persoon.

Mengen
3

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Voeg ondertussen de eieren toe aan de kom met de saus en meng zorgvuldig. Dek de kom af met vershoudfolie en bewaar apart. Meng in een andere kom de honing met de witte balsamicoazijn. Voeg de komkommer toe en breng op smaak met peper en zout. Bewaar de komkommersalade apart.

Koken en bakken
4

Kook de noedels in de pan met deksel, afgedekt, in 3 – 4 minuten gaar. Giet daarna af en spoel af onder koud water. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de knoflook, de gember en de rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de sperziebonen toe en bak, afgedekt, 8 minuten.

Noedels mengen
5

Voeg de noedels toe aan de snijbonen, evenals de pindakaas, sojasaus, ketjap en 2 el water per persoon. Zet het vuur hoog en roerbak nog 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel de noedels over de borden. Bestrooi met de overige honingpinda’s en serveer met de eieren en de komkommersalade.