Indonesische roerbak met snijbonen, honingpinda’s en sambal
Indonesische roerbak met snijbonen, honingpinda’s en sambal

Indonesische roerbak met snijbonen, honingpinda’s en sambal

Sambal telor is een bereiding uit de Indonesische keuken. Het unieke van dit gerecht is dat je gekookte eieren gaat marineren in een pittig sausje, gemaakt van sambal. Door de eieren even in te pakken, trekken de smaken nog beter in. De stukjes pinda’s geven het ei een lekkere bite.

Allergens:
Egg
Peanuts
Tree nuts
Celery
Mustard
Gluten
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 unit

Ei

(Contains Egg)

1 unit

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

¼ unit

Rode peper

150 g

Snijbonen

15 g

Pikante honingpinda's

(Contains Peanuts, Tree nuts)

1 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains Celery, Mustard)

¼ unit

Komkommer

75 g

Noedels

(Contains Gluten)

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

1 unit

Pindakaas

(Contains Peanuts)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Sambal

½ unit

Honing

1 unit

Witte balsamicoazijn

1 unit

Zonnebloemolie

1 unit

Ketjap manis

unit

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Energy (kJ)3184 kJ
Calories761 kcal
Fat32 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate79 g
Sugar0 g
Dietary Fiber9 g
Protein31 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Saucepan
Bowl
Plastic Wrap
Pan with Lid
Casserole with Lid
Wok with Lid

Cooking Steps

1

Breng de eieren aan de kook in een steelpan met water en kook in 6 - 8 minuten hard. Giet daarna af, laat schrikken onder koud water en pel de eieren.

2

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd in dunne schuine reepjes van halve cm.

3

Hak ¼ van de pikante honingpinda’s fijn. Meng de currykruiden in een kom met de sambal, fijngehakte pinda’s en 1 tl water per persoon in een kom. Spreid per ei een stuk vershoudfolie van 20 x 20 cm uit en verdeel het sambalmengsel over ongeveer 7 x 7 cm. Leg het ei in het midden en vouw de folie er omheen zodat het hele ei is bedekt. Draai de uiteinden dicht. Herhaal dit voor de andere eieren. Bewaar tot gebruik.

4

Snijd de komkommer in halve plakken. Meng in een kom de honing met de witte balsamicoazijn en ⅓ van de rode peper. Voeg de komkommer toe en breng op smaak met peper en zout. Bewaar de komkommer-salade in de koelkast.

5

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Kook de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

6

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de knoflook, gember en overige rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de snijbonen toe en bak, afgedekt, 8 minuten.

7

Roer ondertussen in een kom de pindakaas los met de sojasaus, ketjap en 2 el water per persoon. Voeg de noedels en de pindasaus toe aan de snijbonen, zet het vuur hoog en roerbak nog 2 minuten. Verdeel de noedels over de borden. Bestrooi met de overige honingpinda’s en serveer met kwartjes ei en de komkommersalade.