Indonesische roerbak met snijbonen, honingpinda’s en sambal telor
Indonesische roerbak met snijbonen, honingpinda’s en sambal telor

Indonesische roerbak met snijbonen, honingpinda’s en sambal telor

Sambal telor is een bereiding uit de Indonesische keuken. Het unieke van dit gerecht is dat je gekookte eieren gaat marineren in een pittig sausje, gemaakt van sambal. Door de eieren even in te pakken, trekken de smaken nog beter in. De stukjes pinda geven het ei een lekkere bite.

Allergens:
Egg
Peanuts
Tree nuts
Celery
Mustard
Gluten
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

2 unit

Ei

(Contains Egg)

1 unit

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

¼ unit

Rode peper

150 g

Snijbonen

15 g

Pikante honingpinda's

(Contains Peanuts, Tree nuts)

½ teaspoon

Kerriepoeder

(Contains Celery, Mustard)

¼ unit

Komkommer

75 g

Noedels

(Contains Gluten)

1 unit

Pindakaas

(Contains Peanuts)

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Sambal

½ teaspoon

Honing

1 tablespoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

1 tablespoon

Zonnebloemolie

1 tablespoon

Ketjap manis

Nutrition Values

/ per serving
Calories735 kcal
Energy (kJ)3075 kJ
Fat30 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate77 g
Sugar0 g
Dietary Fiber6 g
Protein34 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Saucepan
Plastic Wrap
Bowl
Pan with Lid
Casserole with Lid
Wok with Lid

Cooking Steps

1

Breng de eieren aan de kook in een steelpan met water en kook in 6 – 8 minuten hard. Giet daarna af, laat schrikken onder koud water en pel de eieren.

Verwijder de steelaanzet van de bonen.
2

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide apart fijn. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd in dunne schuine reepjes van 1/2 cm.

Wikkel het ei in het kruidenmengsel en vouw het folie dicht.
3

Hak ¼ van de pinda’s fijn. Meng de currykruiden met de sambal, gehakte pinda’s en 1 tl water per persoon in een kom. Leg per ei een stuk vershoudfolie van 20 x 20 cm klaar en verdeel het sambalmengsel over ongeveer 7 x 7 cm. Leg het ei in het midden en vouw de folie er omheen zodat het hele ei is bedekt. Draai de uiteinden dicht. Herhaal dit voor de andere eieren.

4

Snijd de komkommer in halve plakken. Meng in een kom de honing met de witte balsamicoazijn en ⅓ van de rode peper. Voeg de komkommer toe en breng op smaak met peper en zout. Bewaar de komkommersalade in de koelkast.

5

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Kook de noedels, afgedekt, 3 – 4 minuten. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Bak de snijbonen.
6

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de knoflook, gember en overige rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de snijbonen toe en bak, afgedekt, 8 minuten.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
7

Roer ondertussen in een kom de pindakaas los met de sojasaus, ketjap en 2 el water per persoon. Voeg de noedels en de saus toe aan de snijbonen, zet het vuur hoog en roerbak nog 2 minuten. Verdeel de noedels over de borden. Bestrooi met de overige honingpinda’s en serveer met kwartjes ei en de komkommersalade.