Indonesische runderstoofsoep
Indonesische runderstoofsoep

Indonesische runderstoofsoep

met taugé en jasmijnrijst

Laos is een veel voorkomende smaakmaker in de Indonesische keuken - in vorm en smaak lijkt het op gember met een vleugje citrus.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

¼ piece

Red chili pepper

½ piece

Onion

1.65 cm

Fresh ginger

½ piece

Fresh lemongrass

100 g

Rendang

½ sachet(s)

Dried galangal

2 piece

Bay leaf

75 g

Jasmine rice

⅓ piece

[Persian] cucumber

¼ piece

Lime

25 g

Beansprouts

½ piece

Carrot

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ piece

Low sodium beef stock cube

½ tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

Nutrition Values

Calories612 kcal
Energy (kJ)2561 kJ
Fat19 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate84 g
Sugar11 g
Dietary Fiber6.2 g
Protein23 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid
Soup pan with lid
Peeler

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode peper fijn. Snipper de ui. Schil de wortel en rasp fijn. Schil de gember. Kneus het citroengras door de stengels op 3 plekken te knikken.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Smaakmakers bakken
2

Verwarm 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, geraspte wortel, knoflook en rode peper 2 - 3 minuten. Voeg de rendang en de gedroogde laos toe en bak 1 minuut.

Soep maken
3

Verbrokkel het runderbouillonblokje boven de pan en voeg het gekneusde citroengras, de laurierblaadjes en het hele stuk geschilde gember toe. Blus af met de ketjap en 200 ml water per persoon. Roer goed door, breng aan de kook en laat, afgedekt, 12 - 15 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebuik dan de helft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje.

Rijst koken
4

Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet af indien nodig en laat afgedekt uitstomen.

Komkommer en limoen snijden
5

Schil met een dunschiller een paar slierten van de komkommer. Laat er een paar slierten schil tussen: dit geeft een leuk effect. Snijd de komkommer daarna in plakjes. Snijd de limoen in partjes.

Serveren
6

Haal het stuk gember, het citroengras en de blaadjes laurier uit de soep. Verdeel de rijst over de borden. Schep de stoofsoep over de rijst. Serveer met de taugé, de komkommer en de limoenpartjes.