Deze vegetarische Indonesische smoor is pittig en zoet. De aubergine stoof je zacht in de tomatensaus. Het gekookte eitje en de verse koriander geven het gerecht een frisse smaak.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½
Ui
1
Knoflookteen
½
Aubergine
1
Tomaat
1
Verse gember
85
Zilvervliesrijst
1
Ei
(Contains Egg)
100
Passata
1
Gemalen citroengras
½
Harissa
2
Verse koriander
(May be present Celery)
1
Zonnebloemolie
½
Ketjap manis
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst en het ei. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de aubergine in de lengte doormidden en snijd vervolgens in plakken. Snijd de tomaat in blokjes. Schil de gember en snijd de gember fijn. Was het ei grondig.
Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten in de pan met deksel. Kook de laatste 6 minuten het ei mee. Giet daarna af, laat het ei schrikken onder koud water en laat de rijst met deksel nagaren.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de aubergine, tomaat en gember toe en bak 3 - 4 minuten op middelhoog vuur.
Voeg vervolgens de tomatenpassata, de citroengras, harissa en ketjap toe en smoor de groenten, afgedekt, 12 - 14 minuten op middellaag vuur.
Snijd ondertussen de koriander fijn. Pel het ei en snijd in kwarten. Breng de smoor op smaak met peper en zout.
Verdeel de smoor en rijst over de borden. Serveer met het ei en garneer met de koriander.