Indonesische smoor terong met rijst, ei, zoete tomaat en zachte aubergine
Indonesische smoor terong met rijst, ei, zoete tomaat en zachte aubergine

Indonesische smoor terong met rijst, ei, zoete tomaat en zachte aubergine

Deze vegetarische Indonesische smoor is pittig en zoet. De aubergine stoof je zacht in de tomatensaus. Het gekookte eitje en de verse koriander geven het gerecht een frisse smaak.

Allergens:
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½

Ui

1

Knoflookteen

½

Aubergine

1

Tomaat

1

Verse gember

85

Zilvervliesrijst

1

Ei

(Contains Egg)

100

Passata

1

Gemalen citroengras

½

Harissa

2

Verse koriander

(May be present Celery)

Not included in your delivery

1

Zonnebloemolie

½

Ketjap manis

Peper en zout

Nutrition Values

Calories619 kcal
Energy (kJ)2590 kJ
Fat23 g
Saturated Fat3.9 g
Carbohydrate82 g
Sugar15.2 g
Dietary Fiber9 g
Protein18 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Voorbereiding
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst en het ei. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de aubergine in de lengte doormidden en snijd vervolgens in plakken. Snijd de tomaat in blokjes. Schil de gember en snijd de gember fijn. Was het ei grondig.

Koken
2

Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten in de pan met deksel. Kook de laatste 6 minuten het ei mee. Giet daarna af, laat het ei schrikken onder koud water en laat de rijst met deksel nagaren.

Aubergine bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de aubergine, tomaat en gember toe en bak 3 - 4 minuten op middelhoog vuur.

Smoren
4

Voeg vervolgens de tomatenpassata, de citroengras, harissa en ketjap toe en smoor de groenten, afgedekt, 12 - 14 minuten op middellaag vuur.

Op smaak brengen
5

Snijd ondertussen de koriander fijn. Pel het ei en snijd in kwarten. Breng de smoor op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de smoor en rijst over de borden. Serveer met het ei en garneer met de koriander.