Deze soep dien je anders op dan andere soepen. Je vult namelijk de kommen met de groenten en giet deze over met bouillon. Ieder kan dan zelf naar wens de peultjes , ei, ui en sambal toevoegen. Tip: dit gerecht is extra lekker met een lepeltje sambal.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Rode ui
1 cm
Verse gember
½ unit
Rode peper
1 unit
Ei
(Contains Egg)
50 g
Rijstvermicelli
175 g
Chinese groentemix
(May be present Celery)
10 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
125 g
Peultjes
500 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Sambal
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel en houd warm tot serveren. Snijd de rode ui in halve ringen, schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.
Zorg ondertussen dat het ei net onder water staat in een steelpan met deksel. Breng het water aan de kook en kook het ei, afgedekt, in 6 - 8 minuten hard. Pel het ei en snijd het ei doormidden.
Breek de rijstvermicelli kleiner en kook in de pan met deksel met bouillon, afgedekt, 4 minuten op middellaag vuur. Giet af en bewaar apart.
Verhit ondertussen in een wok of hapjespan de zonnebloemolie en bak de rode ui, gember en rode peper 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan en doe in een kom. Zet de wok of hapjespan terug op het vuur. Voeg de oosterse groentemix met de sojasaus toe aan de wok of hapjespan en bak 5 minuten op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de oosterse groentemix over de soepkommen. Zet het vuur hoog en bak in dezelfde pan de peultjes 3 minuten.
Giet de bouillon over de de oosterse groentemix in de kommen en zet de overige ingrediënten op tafel. Laat ieder naar wens de soep vullen met het ei, de gebakken rode ui, peultjes , rijstvermicelli en sambal.