Indonesische speklapreepjes in zoete saus
Indonesische speklapreepjes in zoete saus

Indonesische speklapreepjes in zoete saus

met rijst en krokante bosui

Waan je vanavond in Azië! Dit recept met zachtgegaarde speklapjes is geïnspireerd op het Indonesische gerecht babi panggang, oftewel geroosterd varken. Met een saus van onder andere tomaatjes, pindakaas en ketjap maak je er een hemels zoet geheel van.

Allergens:
Peanuts
Gluten
Soy
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Speklap

125 g

Rode cherrytomaten

½ unit

Knoflookteen

85 g

Basmatirijst

½ can

Cherrytomaten in blik

1 tube

Pindakaas

(Contains Peanuts)

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

3 unit

Bosui

¼ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1 teaspoon

Honing

Not included in your delivery

½ tablespoon

Ketjap manis

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4077 kJ
Calories975 kcal
Fat49 g
Saturated Fat14.7 g
Carbohydrate93 g
Sugar23.6 g
Dietary Fiber8 g
Protein37 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Speklap bereiden
1

Snijd de speklap in reepjes van ongeveer 1 cm breed. Verhit de roomboter in een hapjespan of diepe koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de speklapreepjes 5 - 6 minuten. Halveer ondertussen de cherrytomaten en pers de knoflook of snijd fijn.

Rijst koken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

Saus maken
3

Voeg de verse cherrytomaten, de cherrytomaten in blik, de pindakaas, de honing, de knoflook en per persoon 10 ml sojasaus en 1/2 el ketjap toe aan de pan met speklapreepjes. Breng aan de kook, dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Roer af en toe door. Haal vervolgens het deksel van de pan en kook nog 2 - 3 minuten, of tot de saus wat is ingedikt.

Bosui snijden
4

Snijd ondertussen de bosui in fijne ringen. Bewaar een klein beetje groen apart om te garneren.

Bosui bakken
5

Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de bosui met een snufje zout in ongeveer 3 - 4 minuten krokant. Het is de bedoeling dat de bosui een beetje donker en knapperig wordt.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Schep de saus met speklapreepjes half op en half naast de rijst. Serveer met de gebakken bosui en bestrooi de rijst met de achtergehouden rauwe bosui.