Deze week reis je door de keuken van Indonesië. Ontdek verrassende smaakcombinaties en maak met dit recept in je box kans op 2 vliegtickets van Singapore Airlines naar Australië, Nieuw-Zeeland, Thailand, Indonesië of Singapore!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Vers citroengras
10 gram
Mix van verse gember, knoflook en rode peper
1 stuk(s)
Gekonfijte kippendij
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
50 gram
Taugé
¼ stuk(s)
Limoen
5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
15 gram
Gefrituurde uitjes
(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)
100 gram
Verse udonnoedels
(Bevat Gluten, Tarwe)
2 stuk(s)
Bosui
½ zakje(s)
Javaanse wokpasta
(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)
50 ml
Kippenjus
(Bevat Selderij)
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
100 gram
Gesneden wittekool
¼ stuk(s)
Zoutarm kippenbouillonblokje
½ el
Zonnebloemolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de gekonfijte kippendij op een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 22 minuten in de oven. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Hak de koriander grof. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp. Pers 1/4 limoen per persoon uit boven een kleine kom. Kneus het citroengras met de achterkant van een mes.
Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de gember, knoflook, rode peper en het witte gedeelte van de bosui 1 - 2 minuten. Blus af met per persoon: 250 ml water, 1/4 bouillonblokje en de kippenjus. Voeg het citroengras toe en breng afgedekt aan de kook. Verlaag het vuur naar middellaag en laat 10 minuten zachtjes koken.
Zorg ondertussen dat de eieren net onder water staan in een steelpan met deksel. Breng het water aan de kook en kook de eieren, afgedekt, in 6 minuten zacht (zie Tip). Pel de eieren en snijd doormidden.
Tip: Houd je niet van een zachte dooier? Kook het ei dan 8 - 10 minuten voor een stevigere dooier.
Voeg de gesneden wittekool toe aan de soep en kook, afgedekt, 5 minuten. Voeg daarna de verse udonnoedels toe en kook, afgedekt, 3 minuten. Zet het vuur uit, haal het citroengras uit de soep en meng de Javaanse wokpasta, sojasaus, limoensap en limoenrasp erdoor.
Haal de gekonfijte kippendij uit de oven en leg op een bord. Gebruik twee vorken om de kippendij uit elkaar te plukken. Pas op: er kan hete stoom uit de kip komen!
Verdeel de noedels en de hete soep over diepe borden. Leg de gekonfijte kippendij erbovenop. Leg op elk bord een gekookt ei. Garneer met de taugé, gefrituurde uitjes, koriander, het groene gedeelte van de bosui en eventueel 1 limoenpartje per persoon.
Weetje: Wist je dat wittekool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op in één keer - zoals sterke botten, tanden en gezonde spieren door de calciumboost.