Indonesische stijl kippensoep met udonnoedels
Indonesische stijl kippensoep met udonnoedels

Indonesische stijl kippensoep met udonnoedels

met ei, wittekool en gefrituurde uitjes

Deze week reis je door de keuken van Indonesië. Ontdek verrassende smaakcombinaties en maak met dit recept in je box kans op 2 vliegtickets van Singapore Airlines naar Australië, Nieuw-Zeeland, Thailand, Indonesië of Singapore!

Allergens:
Egg
Wheat
Gluten
Sesame
Soy
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Fresh lemongrass

10 g

Garlic-ginger-chili mix

1 piece

Confit chicken thigh

1 piece

Egg

(Contains Egg)

50 g

Beansprouts

¼ piece

Lime

5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

15 g

Crispy fried onions

(Contains Wheat May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)

100 g

Fresh udon noodles

(Contains Gluten, Wheat)

2 piece

Scallions

½ sachet(s)

Javanese wok paste

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

50 milliliters

Chicken jus

(Contains Celery)

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

100 g

Shredded ​​white cabbage

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium chicken stock cube

½ tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories755 kcal
Energy (kJ)3159 kJ
Fat37.3 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate54.7 g
Sugar14.2 g
Dietary Fiber7.3 g
Protein46.9 g
Salt5.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl
Soup pan with lid
Lidded saucepan
Lidded saucepan
Plate

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de gekonfijte kippendij op een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 22 minuten in de oven. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Hak de koriander grof. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp. Pers 1/4 limoen per persoon uit boven een kleine kom. Kneus het citroengras met de achterkant van een mes.

Bouillon maken
2

Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de gember, knoflook, rode peper en het witte gedeelte van de bosui 1 - 2 minuten. Blus af met per persoon: 250 ml water, 1/4 bouillonblokje en de kippenjus. Voeg het citroengras toe en breng afgedekt aan de kook. Verlaag het vuur naar middellaag en laat 10 minuten zachtjes koken.

Eieren koken
3

Zorg ondertussen dat de eieren net onder water staan in een steelpan met deksel. Breng het water aan de kook en kook de eieren, afgedekt, in 6 minuten zacht (zie Tip). Pel de eieren en snijd doormidden.

Tip: Houd je niet van een zachte dooier? Kook het ei dan 8 - 10 minuten voor een stevigere dooier.

Soep afmaken
4

Voeg de gesneden wittekool toe aan de soep en kook, afgedekt, 5 minuten. Voeg daarna de verse udonnoedels toe en kook, afgedekt, 3 minuten. Zet het vuur uit, haal het citroengras uit de soep en meng de Javaanse wokpasta, sojasaus, limoensap en limoenrasp erdoor.

Kip plukken
5

Haal de gekonfijte kippendij uit de oven en leg op een bord. Gebruik twee vorken om de kippendij uit elkaar te plukken. Pas op: er kan hete stoom uit de kip komen!

Serveren
6

Verdeel de noedels en de hete soep over diepe borden. Leg de gekonfijte kippendij erbovenop. Leg op elk bord een gekookt ei. Garneer met de taugé, gefrituurde uitjes, koriander, het groene gedeelte van de bosui en eventueel 1 limoenpartje per persoon.

Weetje: Wist je dat wittekool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op in één keer - zoals sterke botten, tanden en gezonde spieren door de calciumboost.