.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
50 gram
Besengek-currypasta
(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose), Selderij)
¼ tl
Gemalen kaneel
85 gram
Basmatirijst
125 ml
Kokosmelk
100 gram
Kippendijreepjes
5 gram
Pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
⅓ stuk(s)
Limoen
½ stuk(s)
Wortel
100 gram
Gesneden witte kool
(Kan bevatten Selderij)
½ tl
Honing
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Zonnebloemolie
Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de rijst. Rasp de wortel grof. Roer de kokosmelk door of schud het pakje tot eventuele klontjes opgelost zijn. Snijd de limoen in kwarten.
Kook de rijst, afgedekt, 8 – 10 minuten. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Roerbak de kippendijstukjes in 3 - 4 minuten rondom bruin en breng ze op smaak met peper en zout. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Haal ze uit de pan en bewaar apart.
Verhit op hetzelfde moment een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg per persoon 1/2 tl honing, 1/2 el zonnebloemolie en 1/4 tl kaneel toe. Voeg de witte kool en geraspte wortel toe en roerbak 3-4 minuten. Voeg de currypasta toe en roerbak nog 1 minuut.
Voeg de kokosmelk toe. Leg het deksel op de pan en kook 12-15 minuten zachtjes, of tot de wortel en kool zacht zijn. Haal na 8 minuten het deksel van de pan zodat de curry kan indikken en voeg de kip toe. Hak ondertussen de pinda's in grove stukjes.
Knijp 1 kwartje limoen per persoon uit boven de curry. Proef goed en breng de curry op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst en de curry over de borden. Garneer het gerecht met de pinda's en eventueel de overige limoenpartjes.