.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
50 g
Besengek-currypasta
(Contains Gluten, Milk, Celery)
¼ teaspoon
Gemalen kaneel
85 g
Basmatirijst
125 milliliters
Kokosmelk
100 g
Kippendijreepjes
5 g
Pinda's
(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)
⅓ unit
Limoen
½ unit
Wortel
100 g
Gesneden witte kool
(May be present Celery)
½ teaspoon
Honing
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
½ tablespoon
Zonnebloemolie
Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de rijst. Rasp de wortel grof. Roer de kokosmelk door of schud het pakje tot eventuele klontjes opgelost zijn. Snijd de limoen in kwarten.
Kook de rijst, afgedekt, 8 – 10 minuten. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Roerbak de kippendijstukjes in 3 - 4 minuten rondom bruin en breng ze op smaak met peper en zout. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Haal ze uit de pan en bewaar apart.
Verhit op hetzelfde moment een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg per persoon 1/2 tl honing, 1/2 el zonnebloemolie en 1/4 tl kaneel toe. Voeg de witte kool en geraspte wortel toe en roerbak 3-4 minuten. Voeg de currypasta toe en roerbak nog 1 minuut.
Voeg de kokosmelk toe. Leg het deksel op de pan en kook 12-15 minuten zachtjes, of tot de wortel en kool zacht zijn. Haal na 8 minuten het deksel van de pan zodat de curry kan indikken en voeg de kip toe. Hak ondertussen de pinda's in grove stukjes.
Knijp 1 kwartje limoen per persoon uit boven de curry. Proef goed en breng de curry op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst en de curry over de borden. Garneer het gerecht met de pinda's en eventueel de overige limoenpartjes.