Indonesische zoete curry met kippendij en limoen
Indonesische zoete curry met kippendij en limoen

Indonesische zoete curry met kippendij en limoen

met wortel en witte kool

.

Allergens:
Gluten
Milk
Celery
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

50 g

Besengek-currypasta

(Contains Gluten, Milk, Celery)

¼ teaspoon

Gemalen kaneel

85 g

Basmatirijst

125 milliliters

Kokosmelk

100 g

Kippendijreepjes

5 g

Pinda's

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

⅓ unit

Limoen

½ unit

Wortel

100 g

Gesneden witte kool

(May be present Celery)

½ teaspoon

Honing

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Zonnebloemolie

Nutrition Values

Energy (kJ)4086 kJ
Calories977 kcal
Fat55 g
Saturated Fat28.4 g
Carbohydrate88 g
Sugar14.4 g
Dietary Fiber8 g
Protein32 g
Salt0.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid
Wok with Lid

Cooking Steps

.
1

Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de rijst. Rasp de wortel grof. Roer de kokosmelk door of schud het pakje tot eventuele klontjes opgelost zijn. Snijd de limoen in kwarten.

.
2

Kook de rijst, afgedekt, 8 – 10 minuten. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Roerbak de kippendijstukjes in 3 - 4 minuten rondom bruin en breng ze op smaak met peper en zout. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Haal ze uit de pan en bewaar apart.

.
3

Verhit op hetzelfde moment een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg per persoon 1/2 tl honing, 1/2 el zonnebloemolie en 1/4 tl kaneel toe. Voeg de witte kool en geraspte wortel toe en roerbak 3-4 minuten. Voeg de currypasta toe en roerbak nog 1 minuut.

.
4

Voeg de kokosmelk toe. Leg het deksel op de pan en kook 12-15 minuten zachtjes, of tot de wortel en kool zacht zijn. Haal na 8 minuten het deksel van de pan zodat de curry kan indikken en voeg de kip toe. Hak ondertussen de pinda's in grove stukjes.

.
5

Knijp 1 kwartje limoen per persoon uit boven de curry. Proef goed en breng de curry op smaak met peper en zout.

.
6

Verdeel de rijst en de curry over de borden. Garneer het gerecht met de pinda's en eventueel de overige limoenpartjes.