Italiaans gekruide groentestoof met parelcouscous
Italiaans gekruide groentestoof met parelcouscous

Italiaans gekruide groentestoof met parelcouscous

met spinazie, Grana Padano en zelfgemaakte knoflooktoast

Vrij vertaald betekent Grana Padano de korrel van Padanië. Deze brokkelige kaas vindt zijn oorsprong op de Italiaanse Povlakte en heeft 9 tot 16 maanden gerijpt.

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Wheat
Barley
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

1 piece

Carrot

½ sachet(s)

Italian seasoning

40 g

Giant couscous

(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)

100 g

Spinach

(May be present Celery)

5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

1 piece

Organic white rose roll

(Contains Wheat, Barley May be present Tree nuts, Sesame, Milk, Egg, Soy, Lupin, Gluten)

20 g

Grana Padano flakes DOP

(Contains Egg, Milk)

½ pack

Diced tomatoes with garlic & onion

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

150 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3238 kJ
Calories774 kcal
Fat27.2 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate99.9 g
Sugar19.4 g
Dietary Fiber12.1 g
Protein26.6 g
Salt4.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Haal de roomboter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bereid de bouillon (zie Tip).
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Halveer de wortel en snijd in halve maantjes.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 75 ml bouillon per persoon en vul dat aan met 75 ml kokend water per persoon.

Groenten bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur.
  • Bak de ui en wortel 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg 2/3 van de knoflook en de Italiaanse kruiden toe en bak 30 seconden mee, of tot de kruiden beginnen te geuren.
  • Voeg de tomatenblokjes en 150 ml bouillon per persoon toe en breng aan de kook. 
Toastjes maken
3
  • Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, 10 - 13 minuten op laag vuur (zie Tip). Voeg de spinazie toe en kook, onafgedekt, nog 2 minuten.
  • Meng ondertussen in een kleine kom de helft van de bladpeterselie, de overige knoflook, 1 el roomboter per persoon, peper en zout.
  • Snijd het rozenbroodje in plakken van 2 cm dik en besmeer met de kruidenboter.
  • Verdeel de toastjes over een bakplaat met bakpapier en bak 6 - 8 minuten in de oven.

Tip: Voeg eventueel meer kokend water toe als de couscous te snel droogkookt.

Serveren
4
  • Verdeel de groentestoof over kommen of diepe borden.
  • Garneer de stoof met de Grana Padanovlokken en de overige bladpeterselie. Serveer met de toastjes.

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.