Minestrone verwijst naar het Italiaanse woord 'minestra', wat letterlijk 'soep' betekent. Dit gerecht stond vroeger bekend als soep van de armen en werd bereid met grof gesneden groenten. Tegenwoordig wordt het de soep van de 'nonna', ofwel oma, genoemd en wordt hij niet alleen goed gevuld met groenten maar ook met pasta.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
unit
Knoflookteen
unit
Pruimtomaat
leaves
Vers basilicum
(Contains Celery)
bunch
Verse tijm
(May be present Celery)
g
Groentemix van kastanjechampignons, prei, broccoli en courgette
can
Tomatenpuree
g
Beestenboelpasta
(Contains Gluten)
unit
Witte ciabatta
(Contains Gluten, Soy, Milk)
g
Geraspte belegen kaas
(Contains Milk)
milliliters
Groentebouillon
tablespoon
Olijfolie
teaspoon
Witte balsamicoazijn
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de groentebouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd de basilicumblaadjes in reepjes.
Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de knoflook, de tijm en de groentemix 4 – 5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de tomatenpuree toe aan de soeppan en bak 2 minuten mee. Voeg vervolgens de bouillon, de pruimtomaat en de witte balsamicoazijn toe en kook de soep, afgedekt, 15 – 17 minuten op middellaag vuur. Kook de laatste 8 – 10 minuten de beestenboelpasta mee. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de ciabatta in sneetjes en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi de sneetjes met de geraspte belegen kaas en besprenkel eventueel met extra vierge olijfolie naar smaak.
Bak de ciabatta 4 – 5 minuten in de oven, of tot de ciabatta knapperig is en de kaas gesmolten.
Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met de basilicum. Serveer met de ciabatta.