Italiaanse minestronesoep
Italiaanse minestronesoep

Italiaanse minestronesoep

Met beestenboelpasta en knapperig kaas-ciabatta

Minestrone verwijst naar het Italiaanse woord 'minestra', wat letterlijk 'soep' betekent. Dit gerecht stond vroeger bekend als soep van de armen en werd bereid met grof gesneden groenten. Tegenwoordig wordt het de soep van de 'nonna', ofwel oma, genoemd en wordt hij niet alleen goed gevuld met groenten maar ook met pasta.

Allergens:
Celery
Gluten
Soy
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

unit

Knoflookteen

unit

Pruimtomaat

leaves

Vers basilicum

(Contains Celery)

bunch

Verse tijm

(May be present Celery)

g

Groentemix van kastanjechampignons, prei, broccoli en courgette

can

Tomatenpuree

g

Beestenboelpasta

(Contains Gluten)

unit

Witte ciabatta

(Contains Gluten, Soy, Milk)

g

Geraspte belegen kaas

(Contains Milk)

Not included in your delivery

milliliters

Groentebouillon

tablespoon

Olijfolie

teaspoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2925 kJ
Calories699 kcal
Fat25 g
Saturated Fat9.2 g
Carbohydrate82 g
Sugar18.8 g
Dietary Fiber10 g
Protein25 g
Salt5.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Parchment Paper
Baking Sheet

Cooking Steps

snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de groentebouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd de basilicumblaadjes in reepjes.

bakken
2

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de knoflook, de tijm en de groentemix 4 – 5 minuten op middelhoog vuur.

koken
3

Voeg de tomatenpuree toe aan de soeppan en bak 2 minuten mee. Voeg vervolgens de bouillon, de pruimtomaat en de witte balsamicoazijn toe en kook de soep, afgedekt, 15 – 17 minuten op middellaag vuur. Kook de laatste 8 – 10 minuten de beestenboelpasta mee. Breng op smaak met peper en zout.

oven
4

Snijd ondertussen de ciabatta in sneetjes en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi de sneetjes met de geraspte belegen kaas en besprenkel eventueel met extra vierge olijfolie naar smaak.

oven
5

Bak de ciabatta 4 – 5 minuten in de oven, of tot de ciabatta knapperig is en de kaas gesmolten.

serveren
6

Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met de basilicum. Serveer met de ciabatta.