Italiaanse minestronesoep met heekfilet
Italiaanse minestronesoep met heekfilet

Italiaanse minestronesoep met heekfilet

met pesto, spinazie en wortel

Allergens:
Cashews
Milk
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Carrot

40 g

Risotto rice

100 g

Spinach

½ pack

Cannellini beans

25 g

Green pesto

(Contains Cashews, Milk May be present Peanuts, Tree nuts)

1 piece

Skin-on hake fillet

(Contains Fish)

Not included in your delivery

¼ tablespoon

White balsamic vinegar

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

1.5 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Energy (kJ)1980 kJ
Calories473 kcal
Fat21.5 g
Saturated Fat3.6 g
Carbohydrate38.5 g
Sugar5.8 g
Dietary Fiber11.4 g
Protein28.5 g
Salt1.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Sieve
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng 300 ml water per persoon aan de kook. Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de wortel en snijd in kleine blokjes van 1 bij 1 cm.

Soep maken
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook 2 minuten.  Voeg de risottorijst toe en bak 1 minuut mee. Voeg de wortel en het kokende water toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan (zie TIP). Dek de pan af en kook de wortel in 15 - 18 minuten gaar. 

Tip: Let je op je zoutinname? Voeg dan 1/4 bouillonblokje per persoon toe in plaats van een halve.

Spinazie snijden
3

Snijd ondertussen de spinazie in grove stukken en giet de cannellinibonen af in een zeef (zie TIP)

Tip: Wist je dat dit gerecht vooral door de bonen rijk is aan vezels? Het bevat bijna de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Dat komt niet alleen door de bonen, ook de groente bevatten vezels.

Mengen
4

Roer de groene pesto, de spinazie, de cannellinibonen en de witte balsamicoazijn door de soep. Dek de pan af en verhit ongeveer 5 - 6 minuten, totdat de spinazie is geslonken.

Vis bakken
5

Dep ondertussen de heekfilet droog met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de heekfilet  2 - 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur en bak de vis nog 1 - 2 minuten op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over diepe borden en leg de heekfilet erop met de huid naar boven.