Italiaanse orzo met gekruid rundergehakt
Italiaanse orzo met gekruid rundergehakt

Italiaanse orzo met gekruid rundergehakt

Met romige tomatensaus

Orzo, ook wel bekend als risoni, is pasta die eruitziet als grote rijstkorrels. Je maakt het vandaag met een romige saus en maar liefst vijf verschillende groenten. Het gehakt hebben we vast voor je gekruid. Een nieuwe favoriet voor het hele gezin?

Allergens:
Gluten
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½

Ui

1

Knoflookteen

85

Orzo

(Contains Gluten, Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)

½

Tomatenpuree

100

Rundergehakt

200

Oosterse groentemix

25

Kruidenroomkaas

(Contains Milk)

Not included in your delivery

200

Groentebouillon

½

Roomboter

(Contains Milk)

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3473 kJ
Calories830 kcal
Fat34 g
Saturated Fat16.9 g
Carbohydrate80 g
Sugar18.8 g
Dietary Fiber9 g
Protein46 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Wok with Lid

Cooking Steps

Bouillon bereiden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de orzo.

Smaakmakers snijden
2

Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn.

Orzo koken
3

Voeg de orzo toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 8 – 9 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt. Laat zonder deksel uitstomen en roer los met een vork.

Saus maken
4

Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpuree en het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de groentemix toe en bak, afgedekt, 7 minuten op middelmatig vuur.

Op smaak brengen
5

Meng vervolgens de kruidenroomkaas door het gehakt, laat de saus 1 minuut doorkoken en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden en schep de saus erop.