Orzo, ook wel bekend als risoni, is pasta die eruitziet als grote rijstkorrels. Je maakt het vandaag met een romige saus en maar liefst vijf verschillende groenten. Het gehakt hebben we vast voor je gekruid. Een nieuwe favoriet voor het hele gezin?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½
Ui
1
Knoflookteen
85
Orzo
(Contains Gluten, Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)
½
Tomatenpuree
100
Rundergehakt
200
Oosterse groentemix
25
Kruidenroomkaas
(Contains Milk)
200
Groentebouillon
½
Roomboter
(Contains Milk)
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de orzo.
Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn.
Voeg de orzo toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 8 – 9 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt. Laat zonder deksel uitstomen en roer los met een vork.
Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpuree en het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de groentemix toe en bak, afgedekt, 7 minuten op middelmatig vuur.
Meng vervolgens de kruidenroomkaas door het gehakt, laat de saus 1 minuut doorkoken en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de orzo over de borden en schep de saus erop.