Italiaanse platbroodpizza's met buffelmozzarella
Italiaanse platbroodpizza's met buffelmozzarella

Italiaanse platbroodpizza's met buffelmozzarella

Met courgette en gele paprika

Platbrood kun je gebruiken als snelle en makkelijke pizzabodem. Platbrood kom je in verschillende vormen over de hele wereld tegen. Van tortilla's in Mexico tot naan in India en roti in Suriname. Je belegt de platbroodpizza rijkelijk met saus en frisse, zomerse groenten en maakt het af met romige buffelmozzarella.

Allergens:
Milk
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Courgette

½ unit

Gele paprika

65 g

Buffelmozzarella

(Contains Milk)

100 milliliters

Passata

1 teaspoon

Paprikapoeder

2 unit

Wit platbrood

(Contains Gluten)

25 g

Belegen kaasplakken

(Contains Milk)

1 teaspoon

Gedroogde oregano

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2803 kJ
Calories670 kcal
Fat30 g
Saturated Fat15.9 g
Carbohydrate64 g
Sugar14.2 g
Dietary Fiber11 g
Protein31 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Parchment Paper
Baking Sheet

Cooking Steps

snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers of snijd de knoflook fijn.

snijden
2

Snijd de courgette in dunne plakken en de gele paprika in smalle repen. Scheur de buffelmozzarella klein.

bakken
3

Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de courgette 3 – 4 minuten.

pizza
4

Meng ondertussen de tomatenpassata met de knoflook en het paprikapoeder in een kom en breng op smaak met peper en zout. Smeer de platbroden in met de tomatensaus. Verdeel de courgette, paprika en belegen kaas erover en bestrooi met de oregano.

bakken
5

Bak de platbroodpizza's op een bakplaat met bakpapier ongeveer 7 – 8 minuten in de oven. Verdeel, meteen nadat de pizza uit de oven komt, de buffelmozzarella erover en laat even smelten.

serveren
6

Verdeel de pizza's over de borden en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.