Italiaanse platbroodpizza's met buffelmozzarella
Italiaanse platbroodpizza's met buffelmozzarella

Italiaanse platbroodpizza's met buffelmozzarella

met champignons en gele paprika

Met deze platbroodpizza zit jij snel aan tafel: de bereidingstijd is kort en doordat het brood al gebakken is, hoeft de pizza niet zo lang in de oven. Platbrood kom je in verschillende vormen over de hele wereld tegen. Van tortilla's in Mexico en naan in India tot roti in Suriname. Vandaag gebruik je platbrood als bodem voor je pizza. Je belegt de pizza rijkelijk met tomatensaus en frisse groenten, zodat het een volwaardige avondmaaltijd wordt.

Allergens:
Milk
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Knoflookteen

125 g

Champignons

½ unit

Gele paprika

65 g

Buffelmozzarella

(Contains Milk)

100 g

Passata

1 teaspoon

Paprikapoeder

2 unit

Wit platbrood

(Contains Gluten)

1 teaspoon

Gedroogde oregano

25 g

Geraspte belegen kaas

(Contains Milk)

½ tablespoon

Fles olijfolie

Not included in your delivery

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3056 kJ
Calories731 kcal
Fat29 g
Saturated Fat15.3 g
Carbohydrate84 g
Sugar9.3 g
Dietary Fiber8 g
Protein32 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Bowl
Baking Sheet
Parchment Paper

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn.

Snijden en scheuren
2

Snijd de champignons in plakken en de gele paprika in smalle repen. Scheur de buffelmozzarella klein.

Champignons bakken
3

Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons 3 – 4 minuten.

Pizza beleggen
4

Meng ondertussen de passata met de knoflook en het paprikapoeder in een kom en breng op smaak met peper en zout. Smeer de platbroden in met de tomatensaus. Verdeel de champignons, de paprika en bestrooi met de gedroogde oregano en geraspte belegen kaas.

Pizza's bakken
5

Bak de platbroodpizza's op een bakplaat met bakpapier ongeveer 7 – 8 minuten in de oven. Verdeel, meteen nadat de pizza uit de oven komt, de buffelmozzarella erover en laat even smelten.

Serveren
6

Verdeel de pizza's over de borden en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.