Je maakt zelf croutons van het broodje en Italiaanse kruiden met een gegratineerd laagje kaas. Dat zorgt niet alleen voor extra vezels, maar ook voor een lekkere bite.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
1 piece
Tomato
½ piece
Romano pepper
1 piece
Chicken breast with Mediterranean herbs
½ piece
Brown Pistolet
(Contains Barley, Oats, Rye, Soy, Wheat May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Tree nuts, Sesame)
0.17 sachet(s)
Italian seasoning
15 g
Grated mature cheese
(Contains Milk)
30 g
Arugula & lamb's lettuce
10 milliliters
Basil crème with oregano
½ tablespoon
[Plant-based] butter
1 tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
3 teaspoon
Balsamic vinegar
1 teaspoon
Sugar
½ teaspoon
Mustard
½ teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de tomaat en de puntpaprika in blokjes. Leg de kipfilet in een ovenschaal en bak 20 - 22 minuten in de oven (zie Tip).
Tip: Houd je van een extra krokant korstje op de kipfilet? Bak de filet dan eerst 1 minuut rondom met een beetje olijfolie in een koekenpan op hoog vuur.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui in 6 - 8 minuten goudbruin. Voeg de laatste 2 - 3 minuten per persoon: 2 tl zwarte balsamicoazijn en 1 tl suiker toe. Bewaar apart en laat wat afkoelen.
Snijd het broodje in kleine blokjes. Meng in een kom de broodblokjes met per persoon: 1 el olijfolie en 1/2 tl Italiaanse kruiden. Verdeel de broodblokjes op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met de kaas en bak ze 8 - 10 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout (zie Tip).
Tip: Deze croutons bevatten al smaakmakers, proef goed voordat je zout toevoegt.
Weetje: Croutons worden vaak gemaakt van witbrood. In dit recept gebruik je brood met meer volkoren meel en daarom meer vitaminen, mineralen en vezels. Net zo lekker en veel gezonder!
Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl balsamicoazijn, 1/2 tl honing en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg de slamix, tomaat en puntpaprika toe aan de saladekom en meng goed door de dressing (zie Tip).
Tip: Meng ook een deel van de croutons door de salade voor een krokante bite.
Haal de kip uit de oven en snijd in plakken. Verdeel de salade over de borden en leg er de gesneden kipfilet op. Garneer met de croutons en de gekaramelliseerde ui. Besprenkel met de basilicumcrème.
Weetje: Wist je dat rucola en veldsla zeer rijk zijn aan ijzer en calcium? De 40 gram die je in deze salade eet, draagt daardoor al bij aan een gezonde inname van beide mineralen.