Italiaanse salade met kipfilet uit de oven
Italiaanse salade met kipfilet uit de oven

Italiaanse salade met kipfilet uit de oven

met zelfgemaakte croutons en gekaramelliseerde ui

Je maakt zelf croutons van het broodje en Italiaanse kruiden met een gegratineerd laagje kaas. Dat zorgt niet alleen voor extra vezels, maar ook voor een lekkere bite.

Allergens:
Barley
Oats
Rye
Soy
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Tomato

½ piece

Romano pepper

1 piece

Chicken breast with Mediterranean herbs

½ piece

Brown Pistolet

(Contains Barley, Oats, Rye, Soy, Wheat May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Tree nuts, Sesame)

0.17 sachet(s)

Italian seasoning

15 g

Grated mature cheese

(Contains Milk)

30 g

Arugula & lamb's lettuce

10 milliliters

Basil crème with oregano

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

3 teaspoon

Balsamic vinegar

1 teaspoon

Sugar

½ teaspoon

Mustard

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories640 kcal
Energy (kJ)2678 kJ
Fat40.3 g
Saturated Fat10.8 g
Carbohydrate30.9 g
Sugar14.4 g
Dietary Fiber6.9 g
Protein34 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Tall-Sided Pan
Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de tomaat en de puntpaprika in blokjes. Leg de kipfilet in een ovenschaal en bak 20 - 22 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: Houd je van een extra krokant korstje op de kipfilet? Bak de filet dan eerst 1 minuut rondom met een beetje olijfolie in een koekenpan op hoog vuur.

Ui karamelliseren
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui in 6 - 8 minuten goudbruin. Voeg de laatste 2 - 3 minuten per persoon: 2 tl zwarte balsamicoazijn en 1 tl suiker toe. Bewaar apart en laat wat afkoelen.

Croutons maken
3

Snijd het broodje in kleine blokjes. Meng in een kom de broodblokjes met per persoon: 1 el olijfolie en 1/2 tl Italiaanse kruiden. Verdeel de broodblokjes op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met de kaas en bak ze 8 - 10 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout (zie Tip).

Tip: Deze croutons bevatten al smaakmakers, proef goed voordat je zout toevoegt.

Weetje: Croutons worden vaak gemaakt van witbrood. In dit recept gebruik je brood met meer volkoren meel en daarom meer vitaminen, mineralen en vezels. Net zo lekker en veel gezonder!

Dressing maken
4

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl balsamicoazijn, 1/2 tl honing en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Salade afmaken
5

Voeg de slamix, tomaat en puntpaprika toe aan de saladekom en meng goed door de dressing (zie Tip).

Tip: Meng ook een deel van de croutons door de salade voor een krokante bite.

Serveren
6

Haal de kip uit de oven en snijd in plakken. Verdeel de salade over de borden en leg er de gesneden kipfilet op. Garneer met de croutons en de gekaramelliseerde ui. Besprenkel met de basilicumcrème.

Weetje: Wist je dat rucola en veldsla zeer rijk zijn aan ijzer en calcium? De 40 gram die je in deze salade eet, draagt daardoor al bij aan een gezonde inname van beide mineralen.