Italiaanse stijl bulgur met kipgehaktballetjes
Italiaanse stijl bulgur met kipgehaktballetjes

Italiaanse stijl bulgur met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus

Haal de zon terug in huis met dit gerecht! De kipgehaktballetjes zijn al Italiaans gekruid en aan de bulgur voeg je zelf een Siciliaanse kruidenmix toe.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
High Protein
Allergens:
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

3 piece

Chicken meatballs with Italian seasoning

75 g

Bulgur

(Contains Wheat May be present Soy)

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

65 g

Mushrooms

½ piece

Courgette

½ piece

Tomato

40 g

Roasted bell pepper sauce

Not included in your delivery

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

¼ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2592 kJ
Calories619 kcal
Fat23.4 g
Saturated Fat6.8 g
Carbohydrate62.2 g
Sugar7.9 g
Dietary Fiber18.7 g
Protein32.9 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Spatula
Fryingpan with lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur. Verkruimel 1/2 groentebouillonblokje per persoon boven de pan.
  • Kook de bulgur, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de courgette, champignons en tomaat in blokjes.
Groenten bakken
2
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op hoog vuur. Voeg de champignons toe en bak 2 - 3 minuten.
  • Verlaag het vuur naar middelhoog, voeg vervolgens de courgette, tomaat, ui en knoflook toe en bak 8 - 9 minuten.
Gehaktballetjes bakken
3
  • Verhit ondertussen 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Leg de gehaktballetjes in de pan en halveer ze met een spatel. Bak de gehaktballetjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur en bak, afgedekt, nog 4 - 5 minuten, of tot ze gaar zijn.
  • Voeg de bulgur en Siciliaanse kruiden toe aan de pan met groenten en bak 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Roer als laatste de geroosterde-paprikasaus door de bulgur en groenten.Verdeel de gebakken bulgur over diepe borden.
  • Leg de gehaktballetjes op de bulgur.