In dit gerecht gebruik je pruimtomaat. Deze mediterraanse tomaat geeft een volle, zoete en kruidige smaak aan de salade.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
25 g
Bacon lardons
1 piece
Brandt & Levie pork sausage
150 g
Diced potato
75 g
Slaw mix
30 g
Mixed leaves of lamb's lettuce, arugula & baby spinach
25 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
g
Chopped red onion
50 g
Chopped onion
½ piece
Tomato
¾ tablespoon
[Plant-based] butter
1 teaspoon
White wine vinegar
1 teaspoon
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
Verhit een koekenpan met 1/4 el roomboter per persoon. Bak de spekjes en de gesnipperde ui 2 - 3 minuten. Voeg de aardappelblokjes toe en bak 10 - 12 minuten mee. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau, en vitamine C voor een sterke weerstand.
Verhit ondertussen een hapjespan met deksel met 1/2 el roomboter. Bak de varkensworst op middelhoog vuur in 2 - 3 minuten rondom bruin. Dek de pan af en bak de worst nog 6 - 7 minuten, of tot hij gaar is.
Meng in een saladekom de helft van de mayonaise met per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn, peper en zout. Voeg de slamix, wittekool en wortel toe en meng door elkaar. Snijd de tomaat in blokjes en meng door de salade.
Verdeel de varkensworst over de borden. Schep de aardappelblokjes met spek en ui ernaast. Schenk de overgebleven jus van de worst over de aardappelen. Serveer met de frisse salade en de overige mayonaise.