Wist je dat een verse tomaat voor 95% uit water bestaat?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
25 gram
Spekreepjes
1 stuk(s)
Brandt & Levie-varkensworst
150 gram
Aardappelblokjes
75 gram
Wittekool en wortel
30 gram
Slamix van veldsla, rucola en babyspinazie
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
50 gram
Gesneden ui
1 stuk(s)
Tomaat
1 tl
Extra vierge olijfolie
1 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
¾ el
[Plantaardige] roomboter
Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spekjes en de gesnipperde ui 2 - 3 minuten. Voeg de aardappelblokjes toe en bak 10 - 12 minuten mee. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau, en vitamine C voor een sterke weerstand.
Verhit ondertussen 1/2 el roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de varkensworst in 2 - 3 minuten rondom bruin. Dek de pan af en bak de worst nog 6 - 7 minuten, of tot hij gaar is.
Meng in een saladekom de helft van de mayonaise met per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn, peper en zout. Voeg de slamix, wittekool en wortel toe en meng door elkaar. Snijd de tomaat in blokjes en meng door de salade.
Verdeel de varkensworst over de borden. Schep de aardappelblokjes met spek en ui ernaast. Schenk de overgebleven jus van de worst over de aardappelen. Serveer met de frisse salade en de overige mayonaise.