Italiaanse venkelworst met gebakken aardappeltjes
Italiaanse venkelworst met gebakken aardappeltjes

Italiaanse venkelworst met gebakken aardappeltjes

met frisse salade en spekjes

Wist je dat een verse tomaat voor 95% uit water bestaat?

Tags:
Family
Allergens:
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

25 g

Bacon lardons

1 piece

Brandt & Levie pork sausage

150 g

Diced potato

75 g

Slaw mix

30 g

Mixed leaves of lamb's lettuce, arugula & baby spinach

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

50 g

Chopped ​​onion

1 piece

Tomato

Not included in your delivery

1 teaspoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

¾ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories835 kcal
Energy (kJ)3494 kJ
Fat65 g
Saturated Fat20 g
Carbohydrate34 g
Sugar8 g
Dietary Fiber8.2 g
Protein2 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Casserole with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spekjes en de gesnipperde ui 2 - 3 minuten. Voeg de aardappelblokjes toe en bak 10 - 12 minuten mee. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau, en vitamine C voor een sterke weerstand.

Worst bakken
2

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de varkensworst in 2 - 3 minuten rondom bruin. Dek de pan af en bak de worst nog 6 - 7 minuten, of tot hij gaar is.

Salade maken
3

Meng in een saladekom de helft van de mayonaise met per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn, peper en zout. Voeg de slamix, wittekool en wortel toe en meng door elkaar. Snijd de tomaat in blokjes en meng door de salade.

Serveren
4

Verdeel de varkensworst over de borden. Schep de aardappelblokjes met spek en ui ernaast. Schenk de overgebleven jus van de worst over de aardappelen. Serveer met de frisse salade en de overige mayonaise.