Jambalaya-stijl rijst met kip en chorizo
Jambalaya-stijl rijst met kip en chorizo

Jambalaya-stijl rijst met kip en chorizo

met gebakken paprika en tomaat

Jambalaya is een rijstgerecht dat doet denken aan paella. Het kent zijn oorsprong uit de cajun-keuken uit het zuiden van de Verenigde Staten.

Tags:
Calorie Smart
Allergens:
Gluten
Barley
Mustard
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Onion

1 unit

Garlic

½ unit

Green bell pepper

1 unit

Tomato

25 g

Diced chorizo

100 g

Chicken thigh strips with kebab spices

½ sachet(s)

Mexican-style spices

10 milliliters

Worcestershire sauce

(Contains Gluten, Barley, Mustard, Soy)

75 g

White long grain rice

Not included in your delivery

½ unit

Low sodium chicken stock cube

250 milliliters

Water

1 tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2891 kJ
Calories691 kcal
Fat28.2 g
Saturated Fat7.2 g
Carbohydrate71.7 g
Sugar9 g
Dietary Fiber11.3 g
Protein32.7 g
Salt3.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok or sautépan with lid
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon van per persoon: 250 ml water en 1/2 bouillonblokje.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de groene paprika in blokjes. Snijd de tomaat in blokjes.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Kip bakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel. Bak de chorizo 5 minuten. Haal uit de pan en voeg toe aan een kleine kom. 
  • Voeg de kip toe aan dezelfde pan en bak in 5 minuten rondom bruin.
Mengen
3
  • Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en bak 1 - 2 minuten.
  • Voeg de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de worcestershiresaus toe. Roeg goed door en bak nog 1 minuut. 
  • Voeg de rijst, paprika, tomaat en bouillon toe. Breng aan de kook, draai het vuur naar middellaag en dek de pan af.
Serveren
4
  • Kook de rijst, afgedekt, 20 - 25 minuten, of tot de rijst gaar is. Roer regelmatig door om aanbranden te voorkomen (zie Tip). 
  • Verdeel de rijst over de borden en garneer met de chorizo.

Tip: Voeg eventueel extra water toe als het geheel te droog wordt.