Japans gemarineerde varkenshaas met ponzu paddenstoelen
Japans gemarineerde varkenshaas met ponzu paddenstoelen

Japans gemarineerde varkenshaas met ponzu paddenstoelen

met komkommersalade, zoete aardappel en furikakemayonaise

Japanners hebben volgens de WHO de hoogste levensverwachting ter wereld. Zouden paddenstoelen onderdeel van hun geheim zijn? Ze zijn een goede vleesvervanger en rijk aan vitamine B2, foliumzuur, kalium en vezels. Je bakt ze vandaag in ponzu, een Japanse saus op basis van rijstwijn, zeewier en citrusvruchten.

Allergens:
Soy
Sulphites
Wheat
Sesame
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time50 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Pork tenderloin

10 g

Ponzu

(Contains Soy, Sulphites, Wheat)

300 g

Sweet potato

175 g

Pre-cut ​​mushroom mix

1 piece

Scallions

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

10 milliliters

Ketjap manis

(Contains Soy, Wheat)

½ piece

[Persian] cucumber

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

½ sachet(s)

Furikake

(Contains Sesame, Soy, Wheat)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Flour

2 tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

1 tablespoon

Sunflower oil

½ teaspoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories1102 kcal
Energy (kJ)4610 kJ
Fat46 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate108 g
Sugar49 g
Dietary Fiber11.7 g
Protein4 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Bowl
Oven Dish
Wok
Saucepan

Cooking Steps

Zoete aardappel bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil of was de zoete aardappel grondig en snijd in partjes van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een grote kom met per persoon: 1/2 el zonnebloemolie, 1 tl bloem, peper en zout. Verdeel de partjes over een bakplaat met bakpapier. Zorg dat er genoeg ruimte tussen de partjes in zit, dan worden ze extra knapperig. Gebruik indien nodig een extra bakplaat. Bak 30 - 40 minuten bovenin de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep (en wissel eventueel de platen) halverwege om.

Varkenshaas marineren
2

Meng in een kom per persoon: 10 ml ketjap, 10 ml sojasaus en 2 el honing. Leg de varkenshaas in de marinade en bewaar apart tot gebruik. Snijd de bosui in fijne ringen. Houd het groene gedeelte apart om mee te garneren.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren naar smaak meer toevoegen.

Komkommersalade maken
3

Haal de varkenshaas uit de dressing en leg in een ovenschaal (bewaar de marinade apart). Bak de laaste 20 minuten mee met de zoete aardappel onder in de oven. Snijd de komkommer in dunne schuine plakken. Meng in een kom met 1/2 tl wittewijnazijn per persoon en garneer met de gomasio. Meng in een kleine kom de mayonaise met de furikake.

Ponzu paddenstoelen bakken
4

Hak de paddenstoelen grof. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de paddenstoelen 4 - 5 minuten. Voeg het witte gedeelte van de bosui toe en bak nog 4 - 5 minuten. Verlaag het vuur, voeg de ponzu toe en bak nog 1 minuut.

Saus maken
5

Verhit 1 el roomboter per persoon in een steelpan en op middellaag vuur. Voeg de marinade van de varkenshaas toe en laat op laag vuur inkoken tot een stroperige saus. Haal de varkenshaas uit de oven en snijd in dunne plakjes.

Tip: Wist je dat bosui vergeleken met andere groenten veel calcium bevat? Je vindt het ook in boerenkool en paksoi.

Serveren
6

Verdeel de varkenshaas met de marinade over de borden. Serveer met de zoete aardappel en de furikakemayonaise ernaast. Garneer de zoete aardappel en varkenshaas met het groene gedeelte van de bosui. Verdeel de ponzu paddenstoelen over de borden. Serveer met de komkommersalade.