Japanse noedelsoep
Japanse noedelsoep

Japanse noedelsoep

met kipfilet, kastanjechampignons, paksoi, gember en rode peper

Vandaag maak je een snelle, maar rijke soep met gemarineerde kipfiletreepjes, verse gember en pittige rode peper. Wil je het gerecht nog meer pit geven? Bak dan wat zaadjes van de rode peper mee.

Allergens:
Gluten
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 cm

Verse gember

¼ unit

Rode peper

125 g

Kastanjechampignons

75 g

Paksoi

120 g

Gemarineerde kipfiletreepjes

100 g

Verse udonnoedels

(Contains Gluten)

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

Not included in your delivery

500 milliliters

Kippenbouillon

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2038 kJ
Calories487 kcal
Fat20 g
Saturated Fat4.1 g
Carbohydrate43 g
Sugar5.2 g
Dietary Fiber4 g
Protein32 g
Salt6.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Bouillon bereiden
1

Bereid de kippenbouillon.

Groenten snijden
2

Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de gember en de rode peper fijn (zie tip). Snijd de kastanjechampignons in plakken. Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd de paksoi grof.

Bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de kipfiletreepjes toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kastanjechampignons en de paksoi toe en bak nog 2 minuten.

Soep koken
4

Voeg de bouillon toe aan de wok of soeppan en laat 6 minuten, afgedekt koken op middellaag vuur. Voeg na 4 minuten de udonnoedels toe.

Op smaak brengen
5

Breng de soep op smaak met de sojasaus, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen.