Vandaag maak je een snelle, maar rijke soep met gemarineerde kipfiletreepjes, verse gember en pittige rode peper. Wil je het gerecht nog meer pit geven? Bak dan wat zaadjes van de rode peper mee.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 cm
Verse gember
¼ unit
Rode peper
125 g
Kastanjechampignons
75 g
Paksoi
120 g
Gemarineerde kipfiletreepjes
100 g
Verse udonnoedels
(Contains Gluten)
10 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
500 milliliters
Kippenbouillon
1 tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Bereid de kippenbouillon.
Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de gember en de rode peper fijn (zie tip). Snijd de kastanjechampignons in plakken. Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd de paksoi grof.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de kipfiletreepjes toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kastanjechampignons en de paksoi toe en bak nog 2 minuten.
Voeg de bouillon toe aan de wok of soeppan en laat 6 minuten, afgedekt koken op middellaag vuur. Voeg na 4 minuten de udonnoedels toe.
Breng de soep op smaak met de sojasaus, peper en zout.
Verdeel de soep over de soepkommen.