Noedels zijn, net als pasta, deegwaren. Ons woord ‘noedels’ is afgeleid van het Duitse woord Nudel, wat een benaming is voor pasta en deegwaren. De noedels in dit recept zijn boekweitnoedels, een Japanse soort. Weetje: de oudste noedels ooit werden in China gevonden. Die waren maar liefst 4000 jaar oud!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Knoflookteen
¼ unit
Rode peper
250 g
Choisam
20 g
Gezouten cashewnoten
(Contains Peanuts, Tree nuts)
55 g
Boekweitnoedels
(Contains Gluten)
½ unit
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
1 unit
Ei
(Contains Egg)
500 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon.
Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de choisam en snijd de rest klein. Bewaar de steeltjes en het groene blad apart. Hak de cashewnoten grof.
Verhit een wok of soeppan met deksel op hoog vuur en rooster de cashewnoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de zonnebloemolie in de wok of soeppan en fruit de knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de steeltjes van de choisam toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de bouillon toe aan de wok of soeppan en laat 8 minuten koken op middelmatig vuur. Voeg na 4 minuten de boekweitnoedels toe. Voeg in de laatste minuut het groene blad van de choisam toe en breng de soep op smaak met sojasaus en peper. Voeg eventueel extra water toe, als je de soep vloeibaarder wilt maken.
Breng ondertussen de water aan de kook in een pan met deksel en kook de eieren in 6 – 8 minuten hard. Pel de eieren en snijd doormidden.
Verdeel de soep over de soepkommen. Leg de eieren bovenop de soep en bestrooi het gerecht met de cashewnoten.