Japanse noedelsoep met choisam, ei en cashewnoten
Japanse noedelsoep met choisam, ei en cashewnoten

Japanse noedelsoep met choisam, ei en cashewnoten

Met dunne noedels gemaakt van boekweitmeel

Noedels zijn, net als pasta, deegwaren. Ons woord ‘noedels’ is afgeleid van het Duitse woord Nudel, wat een benaming is voor pasta en deegwaren. De noedels in dit recept zijn boekweitnoedels, een Japanse soort. Weetje: de oudste noedels ooit werden in China gevonden. Die waren maar liefst 4000 jaar oud!

Allergens:
Peanuts
Tree nuts
Gluten
Soy
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

250 g

Choisam

20 g

Gezouten cashewnoten

(Contains Peanuts, Tree nuts)

55 g

Boekweitnoedels

(Contains Gluten)

½ unit

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

1 unit

Ei

(Contains Egg)

Not included in your delivery

500 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories484 kcal
Energy (kJ)2025 kJ
Fat20 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate49 g
Sugar0 g
Dietary Fiber5 g
Protein23 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok
Pan with Lid

Cooking Steps

1

Bereid de bouillon.

Verwijder de steelaanzet van de choisam en snijd de rest klein.
2

Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de choisam en snijd de rest klein. Bewaar de steeltjes en het groene blad apart. Hak de cashewnoten grof.

3

Verhit een wok of soeppan met deksel op hoog vuur en rooster de cashewnoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Fruit de knoflook en rode peper.
4

Verhit de zonnebloemolie in de wok of soeppan en fruit de knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de steeltjes van de choisam toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur.

Voeg de boekweitnoedels toe.
5

Voeg de bouillon toe aan de wok of soeppan en laat 8 minuten koken op middelmatig vuur. Voeg na 4 minuten de boekweitnoedels toe. Voeg in de laatste minuut het groene blad van de choisam toe en breng de soep op smaak met sojasaus en peper. Voeg eventueel extra water toe, als je de soep vloeibaarder wilt maken.

6

Breng ondertussen de water aan de kook in een pan met deksel en kook de eieren in 6 – 8 minuten hard. Pel de eieren en snijd doormidden.

Bestrooi het gerecht met de cashewnoten.
7

Verdeel de soep over de soepkommen. Leg de eieren bovenop de soep en bestrooi het gerecht met de cashewnoten.