Naast de klassieke witte champignon zijn er nog veel meer lekkere soorten paddenstoelen zoals de shiitake die oorspronkelijk uit Japan komt. Op ons blog lees je hoe je shiitake eigenlijk uitspreekt en meer! De kipreepjes zijn alvast voorgekruid met een Japanse kruidenmix met maanzaad, kaneel, anijs en venkel.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ cm
Verse gember
¼ unit
Rode peper
100 g
Kipfiletreepjes met baharat
75 g
Paksoi
125 g
Gemengde paddenstoelen
70 g
Verse udonnoedels
(Contains Gluten)
½ unit
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
500 milliliters
Kippenbouillon
½ tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon (zie tip) in een pan met deksel.
Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan en fruit de gember en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de kipfiletreepjes toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paksoi toe en bak nog 2 minuten.
Voeg de gemengde paddenstoelen en de bouillon toe aan de wok of soeppan en laat 6 minuten koken op middelmatig vuur. Voeg na 4 minuten de udonnoedels toe.
Breng de soep op smaak met de sojasaus, peper en zout. Voeg eventueel wat extra water toe, als je de soep vloeibaarder wilt maken.
Verdeel de soep over de soepkommen.