Japanse noedelsoep met zalmfilet
Japanse noedelsoep met zalmfilet

Japanse noedelsoep met zalmfilet

De boekweitnoedels, choisam en sojasaus geven het gerecht een Aziatisch karakter

De noedels in deze soep zijn boekweitnoedels. Deze soort kent zijn oorsprong in Japan en heeft een nootachtige smaak. Op ons blog lees je over verschillende soorten noedels.

Allergens:
Gluten
Soy
Fish
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

125 g

Peen-preimix

125 g

Choisam

55 g

Boekweitnoedels

(Contains Gluten)

½ unit

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

1 unit

Zalmfilet met huid

(Contains Fish)

unit

Pinda's

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

500 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories651 kcal
Energy (kJ)2724 kJ
Fat31 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate52 g
Sugar0 g
Dietary Fiber7 g
Protein36 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Bereid de bouillon.

Verwijder de steelaanzet van de choisam en snijd de rest klein.
2

Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de choisam en snijd de rest klein. Bewaar de steeltjes en het groene blad apart.

Fruit de knoflook en rode peper.
3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in de wok of soeppan en fruit de knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de peen-preimix en de steeltjes van de choisam toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur.

Voeg de boekweitnoedels toe.
4

Voeg de bouillon toe aan de wok of soeppan en laat 8 minuten koken op middelmatig vuur. Voeg na 4 minuten de boekweitnoedels toe. Voeg in de laatste minuut het groene blad van de choisam toe en breng de soep op smaak met de sojasaus en peper. Voeg eventueel extra water toe, als je de soep vloeibaarder wilt maken.

5

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de zalmfilet 2 - 3 minuten aan beide kanten. Hak de pinda’s grof.

Bestrooi met de pinda’s.
6

Verdeel de soep over de soepkommen. Leg de zalmfilet bovenop de soep en bestrooi met de pinda’s.