De noedels in deze soep zijn boekweitnoedels. Deze soort kent zijn oorsprong in Japan en heeft een nootachtige smaak. Op ons blog lees je over verschillende soorten noedels.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Knoflookteen
¼ unit
Rode peper
125 g
Peen-preimix
125 g
Choisam
55 g
Boekweitnoedels
(Contains Gluten)
½ unit
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
1 unit
Zalmfilet met huid
(Contains Fish)
unit
Pinda's
(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)
500 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon.
Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de choisam en snijd de rest klein. Bewaar de steeltjes en het groene blad apart.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in de wok of soeppan en fruit de knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de peen-preimix en de steeltjes van de choisam toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de bouillon toe aan de wok of soeppan en laat 8 minuten koken op middelmatig vuur. Voeg na 4 minuten de boekweitnoedels toe. Voeg in de laatste minuut het groene blad van de choisam toe en breng de soep op smaak met de sojasaus en peper. Voeg eventueel extra water toe, als je de soep vloeibaarder wilt maken.
Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de zalmfilet 2 - 3 minuten aan beide kanten. Hak de pinda’s grof.
Verdeel de soep over de soepkommen. Leg de zalmfilet bovenop de soep en bestrooi met de pinda’s.