Ramen is een heldere noedelsoep uit de Japanse keuken, boordevol groenten en geserveerd met plakjes vlees, vis of een eitje. Ramen is niet de naam van de noedels, maar van het gerecht zelf. In Japan wordt deze soep zowel als ontbijt, lunch, snack en diner gegeten, omdat het licht verteerbaar is, maar tegelijkertijd heel voedzaam.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ unit
Verse gember
¼ unit
Peen
50 g
Champignons
100 g
Spitskool en broccoli
(May be present Celery)
70 g
Verse udonnoedels
(Contains Gluten)
1 unit
Kabeljauwfilet
(Contains Fish)
½ unit
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
¼ unit
Rode peper
400 milliliters
Groentebouillon
2 tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Schil de gember en rasp fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.
Snijd de peen in dunne halve plakken. Snijd de champignons in kwarten.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of soeppan en fruit de gember 2 minuten op laag vuur. Voeg de peen en mix van spitskool en broccoli toe en roerbak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de peen en groentemix van spitskool en broccoli toe en roerbak 2 minuten.
Voeg de bouillon toe en laat 6-8 minuten koken op laag vuur. Voeg halverwege de champignons toe en kook de laatste 2 minuten de noedels mee. Breng de ramen op smaak met sojasaus en peper. Voeg eventueel extra water of bouillon toe voor een dunnere soep.
Dep ondertussen de kabeljauwfilet droog met keukenpapier. Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kabeljauw 2-3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de ramen over de soepkommen en serveer de kabeljauw erop.