Japanse ramen met gebakken kabeljauw
Japanse ramen met gebakken kabeljauw

Japanse ramen met gebakken kabeljauw

Met udonnoedels, spitskool en broccoli

Reis met ons naar de andere kant van de wereld met deze Japanse favoriet. Deze heldere noedelsoep kan in Japan op elk moment van de dag: van ontbijt tot diner. De soep zit boordevol groenten en wordt geserveerd met plakjes vlees, vis of een eitje. Ramen is niet de naam van de noedels, maar van het gerecht zelf. Voor het echte oosterse gevoel eet je de ramen met stokjes!

Allergens:
Gluten
Soy
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 cm

Verse gember

¼ unit

Rode peper

¼ unit

Peen

60 g

Champignons

100 g

Spitskool en broccoli

(May be present Celery)

100 g

Verse udonnoedels

(Contains Gluten)

¼ sachet(s)

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

1 unit

Kabeljauwfilet

(Contains Fish)

Not included in your delivery

400 milliliters

Groentebouillon

2 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2105 kJ
Calories503 kcal
Fat22 g
Saturated Fat3.4 g
Carbohydrate41 g
Sugar8.1 g
Dietary Fiber7 g
Protein32 g
Salt7.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole
Paper Towel
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

• Bereid de bouillon. • Schil de gember en snijd of rasp fijn. • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. • Snijd de peen in dunne halve plakken. Snijd de champignons in kwarten.

Soep maken
2

• Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of soeppan. Fruit de gember en rode peper 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. • Voeg de peen en de groentemix toe en roerbak 2 minuten. • Voeg de bouillon toe en laat 6 – 8 minuten koken. Voeg halverwege de champignons en de noedels toe.

Vis bakken
3

• Dep ondertussen de kabeljauw droog met keukenpapier. • Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kabeljauw 2 – 3 minuten per kant. • Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

• Breng de soep op smaak met de sojasaus en peper. • Verdeel de ramen over de soepkommen en serveer de kabeljauw erop.