Door de rijst in knoflook en sesamolie te bereiden voeg je extra veel smaak toe aan dit gerecht!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Chicken mince with Indonesian spices
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
1 piece
Garlic
75 g
Risotto rice
2 piece
Scallions
½ piece
Pak choi
50 g
Edamame
5 milliliters
Sesame oil
(Contains Sesame)
⅓ sachet(s)
Furikake
(Contains Sesame, Soy, Wheat)
½ bunch
Radish
1 tablespoon
White wine vinegar
110 milliliters
Low sodium chicken stock
½ tablespoon
Sunflower oil
½ tablespoon
Honey [or plant-based alternative]
to taste
Salt and pepper
Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Verhit de helft van de sesamolie in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de helft van het witte gedeelte van de bosui in 2 - 3 minuten goudbruin. Verlaag het vuur en voeg de risottorijst en de kippenbouillon toe aan de pan (zie Tip). Kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Bewaar afgedekt tot serveren.
Tip: Voeg eventueel meer kokend water toe als de rijst te snel droogkookt.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein en bewaar de stelen en groene bladeren apart van elkaar. Snijd de radijs in dunne plakjes en meng in een kom met 1/2 el wittewijnazijn per persoon, peper en zout.
Weetje: Paksoi bevat veel foliumzuur, een vitamine die behoort tot het vitamine B-complex. Deze vitamine is essentieel voor de aanmaak van rode bloedcellen - en dit is nodig voor energie!
Meng in een tweede kom het gehakt met het overige witte gedeelte van de bosui, peper en zout. Draai 3 - 4 balletjes per persoon van het gehakt. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Draai het vuur laag, dek de pan af en bak nog 8 - 10 minuten, of tot de gehaktballetjes gaar zijn.
Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een tweede koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het witte gedeelte van de paksoi en de sojabonen toe en bak 4 minuten. Voeg het groene gedeelte van de paksoi toe en bak 1 minuut verder. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit, maar laat de groenten in de pan tot serveren.
Voeg de sojasaus en per persoon: 2 el water en 1/2 el honing toe aan de koekenpan met gehaktballetjes (zie Tip). Verhit het geheel al roerend nog 2 - 3 minuten.
Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren naar smaak meer toevoegen.
Verdeel de rijst over diepe borden. Leg de paksoi, sojabonen en gehaktballetjes erop. Giet de overige soja-honingsaus over de gehaktballetjes en de groenten. Leg de zure radijsjes erbij. Garneer het gerecht met de overige sesamolie, de furikake en het groene gedeelte van de bosui.