Japanse-stijl kabeljauwfilet met zeewiersalade
Japanse-stijl kabeljauwfilet met zeewiersalade

Japanse-stijl kabeljauwfilet met zeewiersalade

met sesamdressing, rijst en salade van komkommer en gele wortel

Wist je dat zeewiersalade een enorme hoeveelheid calcium bevat - wel tien keer zo veel als melk!

Allergens:
Soy
Wheat
Mustard
Egg
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Risotto rice

½ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Yellow carrot

30 g

Salad mix with asparagus pea sprouts

(May be present Celery)

10 g

Sesame seeds

1 piece

Cod fillet

20 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

5 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

50 g

Wakame

¼ sachet(s)

Furikake

(Contains Sesame, Soy, Wheat)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sugar

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

White wine vinegar

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Flour

Nutrition Values

Calories880 kcal
Energy (kJ)3683 kJ
Fat41 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate88 g
Sugar15 g
Dietary Fiber7.5 g
Protein35 g
Salt7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Grater
Tall-Sided Pan
Salad Bowl
Deep Plate
Paper Towel
Small Bowl

Cooking Steps

Rijst koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Voeg de risottorijst toe en verkruimel ¼ bouillonblokje per persoon boven de pan. Breng opnieuw aan de kook en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

Salade mengen
2

Snijd de komkommer in blokjes. Rasp de wortel met een grove rasp. Voeg de komkommer, wortel en salademix toe aan een saladekom. Voeg naar smaak peper en zout toe. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster het sesamzaad goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Vis voorbereiden
3

Dep de vis droog met keukenpapier. Voeg de bloem toe aan een diep bord en haal de vis erdoorheen. Zet de koekenpan van het sesamzaad terug op middelhoog vuur en verhit 1/2 el olijfolie per persoon.

Vis bakken
4

Bak de vis 1 – 2 minuten. Verlaag het vuur en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant. Voeg vervolgens per persoon: 1 el sojasaus en 1 tl honing toe en verwarm het geheel nog 1 - 2 minuten.

Sesamdressing maken
5

Meng in een kleine kom de mayonaise, het sesamzaad en per persoon: 1/2 el water, 1/2 el wittewijn- of rijstazijn, 1/2 el suiker, 1 tl sojasaus en 1 tl sesamolie. Voeg naar smaak peper toe.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Leg de salade eromheen en leg de vis bovenop de rijst. Verdeel de zeewiersalade en de furikake kruiden over de vis. Garneer het geheel met de sesamdressing.