Wist je dat zeewiersalade een enorme hoeveelheid calcium bevat - wel tien keer zo veel als melk!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Risotto rice
½ piece
[Persian] cucumber
½ piece
Yellow carrot
30 g
Salad mix with asparagus pea sprouts
(May be present Celery)
10 g
Sesame seeds
1 piece
Cod fillet
20 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
25 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
5 milliliters
Sesame oil
(Contains Sesame)
50 g
Wakame
¼ sachet(s)
Furikake
(Contains Sesame, Soy, Wheat)
½ tablespoon
Sugar
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
½ tablespoon
White wine vinegar
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
Flour
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Voeg de risottorijst toe en verkruimel ¼ bouillonblokje per persoon boven de pan. Breng opnieuw aan de kook en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd de komkommer in blokjes. Rasp de wortel met een grove rasp. Voeg de komkommer, wortel en salademix toe aan een saladekom. Voeg naar smaak peper en zout toe. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster het sesamzaad goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Dep de vis droog met keukenpapier. Voeg de bloem toe aan een diep bord en haal de vis erdoorheen. Zet de koekenpan van het sesamzaad terug op middelhoog vuur en verhit 1/2 el olijfolie per persoon.
Bak de vis 1 – 2 minuten. Verlaag het vuur en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant. Voeg vervolgens per persoon: 1 el sojasaus en 1 tl honing toe en verwarm het geheel nog 1 - 2 minuten.
Meng in een kleine kom de mayonaise, het sesamzaad en per persoon: 1/2 el water, 1/2 el wittewijn- of rijstazijn, 1/2 el suiker, 1 tl sojasaus en 1 tl sesamolie. Voeg naar smaak peper toe.
Verdeel de rijst over de borden. Leg de salade eromheen en leg de vis bovenop de rijst. Verdeel de zeewiersalade en de furikake kruiden over de vis. Garneer het geheel met de sesamdressing.