Dit recept is een mooi voorbeeld van fusion cuisine, oftewel een mix van keukens. In dit geval zijn smaken uit de Japanse, Mexicaanse én Spaanse keuken gecombineerd in een verrassend en kleurrijk gerecht. De frisse groenten en de gemarineerde tofu zorgen voor een mooi contrast en de rode peper geeft de taco's een beetje pit. Een lekker gerecht, dat ook nog eens leuk is om samen te eten!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ unit
Peer
½ unit
Komkommer
½ unit
Gele wortel
¼ unit
Rode peper
½ pack
Tofu
(Contains Soy)
½ unit
Knoflookteen
50 g
Rodekool, gesneden
25 g
Aïoli
(Contains Egg, Mustard May be present Mollusques, Crustaceans, Gluten, Gluten, Milk, Soy, Celery, Fish, Lupin, Sesame)
10 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
2 unit
Witte tortilla
(Contains Gluten)
2 teaspoon
Honing
1 tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Verwijder het klokhuis van de peer en rasp met een grove rasp. Rasp ook de komkommer en de gele peen met een grove rasp. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de tofu in blokjes en pers de knoflook of snijd fijn.
Meng de peer, de rodekool en de aioli in een kleine kom. Breng op smaak met peper en zout. Zet de salade tot gebruik in de koelkast
Meng in een grote kom de komkommer en gele peen samen met de rode peper. Bewaar apart. Meng in een kleine kom de knoflook met de honing en de sojasaus.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de tofu toe en bak 2 – 3 minuten. Schep regelmatig om. Voeg het sojamengsel toe en bak nog 1 – 2 minuten mee.
Verhit een andere koekenpan zonder boter of olie. Verwarm in deze pan een voor een de tortilla's, elk 15 – 20 seconden.
Serveer de tortilla's aan tafel en laat iedereen zijn eigen tortilla beleggen met de tofu, het groente-pepermengsel en de salade.