Japanse taco's met tofu
Japanse taco's met tofu

Japanse taco's met tofu

Met gele peen en rode peper

Dit recept is een mooi voorbeeld van fusion cuisine, oftewel een mix van keukens. In dit geval zijn smaken uit de Japanse, Mexicaanse én Spaanse keuken gecombineerd in een verrassend en kleurrijk gerecht. De frisse groenten en de gemarineerde tofu zorgen voor een mooi contrast en de rode peper geeft de taco's een beetje pit. Een lekker gerecht, dat ook nog eens leuk is om samen te eten!

Allergens:
Soy
Egg
Mustard
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ unit

Peer

½ unit

Komkommer

½ unit

Gele wortel

¼ unit

Rode peper

½ pack

Tofu

(Contains Soy)

½ unit

Knoflookteen

50 g

Rodekool, gesneden

25 g

Aïoli

(Contains Egg, Mustard May be present Mollusques, Crustaceans, Gluten, Gluten, Milk, Soy, Celery, Fish, Lupin, Sesame)

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

2 unit

Witte tortilla

(Contains Gluten)

Not included in your delivery

2 teaspoon

Honing

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3833 kJ
Calories916 kcal
Fat47 g
Saturated Fat8.8 g
Carbohydrate90 g
Sugar23 g
Dietary Fiber16 g
Protein28 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Paring Knife
Grater
Small Bowl
Large Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snijden en raspen
1

Verwijder het klokhuis van de peer en rasp met een grove rasp. Rasp ook de komkommer en de gele peen met een grove rasp. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de tofu in blokjes en pers de knoflook of snijd fijn.

Salade maken
2

Meng de peer, de rodekool en de aioli in een kleine kom. Breng op smaak met peper en zout. Zet de salade tot gebruik in de koelkast

Mengen
3

Meng in een grote kom de komkommer en gele peen samen met de rode peper. Bewaar apart. Meng in een kleine kom de knoflook met de honing en de sojasaus.

Tofu bakken
4

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de tofu toe en bak 2 – 3 minuten. Schep regelmatig om. Voeg het sojamengsel toe en bak nog 1 – 2 minuten mee.

Tortilla's verwarmen
5

Verhit een andere koekenpan zonder boter of olie. Verwarm in deze pan een voor een de tortilla's, elk 15 – 20 seconden.

Serveren
6

Serveer de tortilla's aan tafel en laat iedereen zijn eigen tortilla beleggen met de tofu, het groente-pepermengsel en de salade.