Conchiglie in tomatensaus met burrata
Conchiglie in tomatensaus met burrata

Conchiglie in tomatensaus met burrata

met champignons en wortel

Conchiglie - verrassender dan zijn betekenis, spreek je dit Italiaanse woord voor schelpje uit als: con-keel-yay!

Tags:
Extra Veggies
Family
Veggie
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

90 g

Conchiglie

(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

1 piece

Carrot

65 g

Mushrooms

100 g

Passata

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

15 milliliters

Basil crème

½ bulb(s)

Burrata

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3029 kJ
Calories724 kcal
Fat30.9 g
Saturated Fat9.3 g
Carbohydrate82.9 g
Sugar12.7 g
Dietary Fiber11.7 g
Protein22.9 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Sautépan or large frying pan

Cooking Steps

Pasta koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Was of schil de wortel. Snijd in de lengte in vieren en snijd in kleine blokjes. Snijd de champignons in plakken.
  • Kook de pasta in 11 - 13 minuten gaar. Bewaar 50 ml kookvocht per persoon, giet daarna af en laat afgedekt staan.
Groenten bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de wortel en champignons toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg vervolgens de ui toe en bak 3 - 4 minuten mee, tot de ui zacht is.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Saus maken
3
  • Voeg de knoflook en Siciliaanse kruiden toe aan de hapjespan en bak 1 minuut mee. Blus af met de balsamicoazijn.
  • Voeg de passata toe en laat 2 - 3 minuten inkoken. Voeg de pasta en het kookvocht toe. Laat 2 minuten verder inkoken. 
  • Breng op smaak met peper en zout. 
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over diepe borden.
  • Halveer de burrata en serveer bovenop de pasta.
  • Besprenkel met de basilicumcrème.