De vegetarische kaasschnitzel is zacht vanbinnen en knapperig vanbuiten - de perfecte vleesvervanger bij dit smaakvolle gerecht.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Veggie cheese schnitzel
½ piece
[Persian] cucumber
½ piece
Apple
5 g
Fresh dill & chives
20 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
250 g
Baby potatoes
20 g
Lamb's lettuce
1 teaspoon
White wine vinegar
½ tablespoon
Sunflower oil
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Was de krieltjes en snijd doormidden. Hak de verse kruiden fijn (zie Tip).
Tip: Vind je dille niet lekker of eten er kinderen mee? Houd dan de dille apart en snijd alleen de bieslook.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de krieltjes, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur (zie Tip). Schep regelmatig om, haal na 20 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje kaasschnitzel zonder de krieltjes. Deze kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in blokjes. Schil of was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
Meng in een saladekom 1 tl wittewijnazijn per persoon, de helft van de mayonaise en de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Meng de appel, komkommerblokjes en veldsla in de saladekom door de dressing en breng op smaak met peper en zout.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kaasschnitzel in 3 - 4 minuten per kant goudbruin.
Leg een kaasschnitzel op elk bord. Serveer met de gebakken krieltjes, komkommer-appelsalade en de overige mayonaise.