Kaasschnitzel met gebakken krieltjes
Kaasschnitzel met gebakken krieltjes

Kaasschnitzel met gebakken krieltjes

met romige komkommer-appelsalade

De vegetarische kaasschnitzel is zacht vanbinnen en knapperig vanbuiten - de perfecte vleesvervanger bij dit smaakvolle gerecht.

Tags:
Family
Veggie
Allergens:
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Veggie cheese schnitzel

½ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Apple

5 g

Fresh dill & chives

20 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

250 g

Baby potatoes

20 g

Lamb's lettuce

Not included in your delivery

1 teaspoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories786 kcal
Energy (kJ)3290 kJ
Fat41.6 g
Saturated Fat10.5 g
Carbohydrate81.6 g
Sugar14.2 g
Dietary Fiber11.3 g
Protein17.9 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Was de krieltjes en snijd doormidden. Hak de verse kruiden fijn (zie Tip). 

Tip: Vind je dille niet lekker of eten er kinderen mee? Houd dan de dille apart en snijd alleen de bieslook.

Krieltjes bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de krieltjes, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur (zie Tip). Schep regelmatig om, haal na 20 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje kaasschnitzel zonder de krieltjes. Deze kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.

Groenten snijden
3

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in blokjes. Schil of was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. 

Salade maken
4

Meng in een saladekom 1 tl wittewijnazijn per persoon, de helft van de mayonaise en de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Meng de appel, komkommerblokjes en veldsla in de saladekom door de dressing en breng op smaak met peper en zout.  

Schnitzel bakken
5

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kaasschnitzel in 3 - 4 minuten per kant goudbruin. 

Serveren
6

Leg een kaasschnitzel op elk bord. Serveer met de gebakken krieltjes, komkommer-appelsalade en de overige mayonaise.