Kabeljauw in cherrytomatenbouillon
Kabeljauw in cherrytomatenbouillon

Kabeljauw in cherrytomatenbouillon

met salade van gebakken courgette en rucola

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergens:
Celery
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Courgette

½ unit

Sjalot

½ unit

Knoflookteen

5 g

Vers basilicum

(Contains Celery)

1 unit

Bosui

85 g

Witte langgraanrijst

1 teaspoon

Gemalen korianderzaad

1 teaspoon

Paprikapoeder

½ can

Cherrytomaten in blik

100 g

Kabeljauwfilet

(Contains Fish)

20 g

Rucola

(May be present Celery)

Not included in your delivery

150 milliliters

Visbouillon

½ tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

¼ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ teaspoon

Bruine suiker

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2243 kJ
Calories536 kcal
Fat11 g
Saturated Fat1.8 g
Carbohydrate79 g
Sugar9.6 g
Dietary Fiber4 g
Protein27 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

.
1

Bereid de visbouillon. Breng ruim water, met een snuf zout, aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de courgette in halve maantjes. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Pluk de blaadjes basilicum van de steeltjes en snijd de steeltjes heel fijn. Bewaar de blaadjes. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het groene en het witte gedeelte apart van elkaar.

.
2

Kook de witte langraanrijst in 13 - 15 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de sjalot, knoflook, basilicumsteeltjes, gemalen koriander, paprikapoeder 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. (zie TIP)

.
3

Voeg de cherrytomaten in blik, de bruine suiker en de visbouillon toe aan de hapjespan en roer goed door. Draai het vuur laag. Leg de kabeljauw in de bouillon en laat 6 minuten met de deksel op de pan pocheren. Verhit ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette 6 - 10 minuten.

.
4

Roer het witte gedeelte van de bosui door de rijst en breng de rijst op smaak met peper en zout.

.
5

Meng de zwarte balsamicoazijn, de extra vierge olijfolie en peper en zout naar smaak in een saladekom. Meng de gebakken courgette en de rucola door de dressing.

.
6

Verdeel de rijst over diepe borden en leg de kabeljauw daarnaast. Schep de cherrytomatenbouillon over de vis, en garneer met de basilicumblaadjes en de overige bosui. Serveer met de salade.