Kabeljauw met amandelkorst en couscous
Kabeljauw met amandelkorst en couscous

Kabeljauw met amandelkorst en couscous

met gestoofde groenten en bieslooksaus met ras el hanout

In dit recept gebruik je de volkoren variant van couscous. Deze bevat voldoende graanvezel en heeft daardoor gezondheidsvoordelen!

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

½ piece

Courgette

½ piece

Carrot

2.5 g

Fresh chives

75 g

Wholewheat couscous

10 g

Almonds

50 g

Organic sour cream

½ sachet(s)

Ras el hanout

1 piece

Cod fillet

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

300 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories717 kcal
Energy (kJ)3001 kJ
Fat29 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate72 g
Sugar16 g
Dietary Fiber6.1 g
Protein36 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Salad Bowl
Small Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Paper Towel
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in dunne plakken. Snijd de wortel in dunne reepjes. Snijd of knip de bieslook fijn.

Couscous bereiden
2

Meng de couscous met 175 ml bouillon per persoon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Laat de couscous alle bouillon opnemen en houd apart tot verder gebruik. Hak ondertussen de amandelen fijn. Meng in een kleine kom de amandelen met per persoon: 1/2 el roomboter en een mespuntje ras el hanout.

Vis bakken
3

Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier. Leg de kabeljauw op een bakplaat met bakpapier en breng op smaak met peper en zout. Besmeer 1/4 van de zure room over de kabeljauw en druk het amandel-botermengsel aan tot een korst. Bak de kabeljauwfilet 10 - 12 minuten in de voorverwarmde oven.

Tip: De kabeljauw in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en de groei van kinderen. Als je weinig brood eet, of brood zonder bakkerszout, loop je risico op een tekort. Eet dus regelmatig (zee gevangen) vis, ei, zuivel en zeewier.

Groenten bakken
4

Verhit 3/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, wortel en courgette 2 – 3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak deze 2 – 3 minuten op middelhoog vuur mee. Voeg per persoon: 125 ml bouillon en 1 tl ras el hanout toe en kook het geheel nog 5 – 6 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout en meng de couscous erdoor.

Saus maken
5

Meng ondertussen in een kleine kom de rest van de zure room met 1/2 tl ras el hanout per persoon en 3/4 van de bieslook.

Serveren
6

Verdeel de couscous met de groenten over de borden. Garneer met de overige bieslook. Leg de kabeljauw met korst erbovenop en besprenkel met de bieslooksaus.