In dit recept gebruik je de volkoren variant van couscous. Deze bevat voldoende graanvezel en heeft daardoor gezondheidsvoordelen!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
½ piece
Courgette
½ piece
Carrot
2.5 g
Fresh chives
75 g
Wholewheat couscous
10 g
Almonds
50 g
Organic sour cream
½ sachet(s)
Ras el hanout
1 piece
Cod fillet
¾ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
300 milliliters
Low sodium vegetable stock
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in dunne plakken. Snijd de wortel in dunne reepjes. Snijd of knip de bieslook fijn.
Meng de couscous met 175 ml bouillon per persoon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Laat de couscous alle bouillon opnemen en houd apart tot verder gebruik. Hak ondertussen de amandelen fijn. Meng in een kleine kom de amandelen met per persoon: 1/2 el roomboter en een mespuntje ras el hanout.
Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier. Leg de kabeljauw op een bakplaat met bakpapier en breng op smaak met peper en zout. Besmeer 1/4 van de zure room over de kabeljauw en druk het amandel-botermengsel aan tot een korst. Bak de kabeljauwfilet 10 - 12 minuten in de voorverwarmde oven.
Tip: De kabeljauw in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en de groei van kinderen. Als je weinig brood eet, of brood zonder bakkerszout, loop je risico op een tekort. Eet dus regelmatig (zee gevangen) vis, ei, zuivel en zeewier.
Verhit 3/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, wortel en courgette 2 – 3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak deze 2 – 3 minuten op middelhoog vuur mee. Voeg per persoon: 125 ml bouillon en 1 tl ras el hanout toe en kook het geheel nog 5 – 6 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout en meng de couscous erdoor.
Meng ondertussen in een kleine kom de rest van de zure room met 1/2 tl ras el hanout per persoon en 3/4 van de bieslook.
Verdeel de couscous met de groenten over de borden. Garneer met de overige bieslook. Leg de kabeljauw met korst erbovenop en besprenkel met de bieslooksaus.