Kabeljauw met amandelkorst met champignons
Kabeljauw met amandelkorst met champignons

Kabeljauw met amandelkorst met champignons

met romige pastinaak en aardappelen

Pastinaken zijn eigenlijk een van de oudste groenten die we kennen. Ze werden al in de oudheid gekweekt en werden vaak gebruikt als zoetstof voor gerechten.

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Wheat
Almonds
Milk
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

½ piece

Parsnip

150 g

Potatoes

5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

10 g

Panko breadcrumbs

(Contains Wheat)

5 g

Shaved almonds

(Contains Almonds May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

75 g

Cooking cream

(Contains Milk)

1 piece

Cod fillet

(Contains Fish)

125 g

Chestnut mushrooms

¼ piece

Lemon

1 pinch

Nutmeg

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3127 kJ
Calories747 kcal
Fat42.1 g
Saturated Fat18.5 g
Carbohydrate54.5 g
Sugar13.3 g
Dietary Fiber17.6 g
Protein35.9 g
Salt0.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan
Oven Dish
Paper Towel
Tall-Sided Pan
Saucepan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de pastinaak en de aardappelen. Snijd beide in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Snijd de peterselie fijn. Meng in een kom de panko, het amandelschaafsel, de helft van de peterselie en per persoon: 1/2 tl citroensap en 1 mespuntje citroenrasp. Breng op smaak met peper en zout.

Groenten koken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en pastinaak. Verkruimel de aangegeven hoeveelheid bouillonblokje boven de pan. Voeg de aardappelen, pastinaak en 25 ml room per persoon toe. Bewaar de overige room voor de saus. Kook 8 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.

Vis bakken
3

Dep de vis droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Vet een ovenschaal in met 1/4 el olijfolie per persoon. Leg de vis erin en bedek ruim met het panko-amandelmengsel. Druk stevig aan en besprenkel met 1/4 el olijfolie per persoon. Bak de vis 10 - 15 minuten in de oven.

Champignons bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en de helft van de ui 2 minuten. Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Voeg de champignons en overige peterselie toe en bak 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Saus maken
5

Verhit ondertussen de roomboter in een steelpan op middelmatig vuur. Fruit de overige ui 2 minuten. Rasp ondertussen 1 mespuntje nootmuskaat per persoon. Voeg de aardappelen, pastinaak en de overige room toe en laat 3 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met de nootmuskaat en ruim peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de romige aardappelen en pastinaak over diepe borden. Schep de champignons ernaast en leg de kabeljauw erbovenop. Garneer met het overgebleven panko-amandelmengsel uit de ovenschaal en eventueel met de overige citroenrasp.