Kabeljauw met botersaus en kappertjes
Kabeljauw met botersaus en kappertjes

Kabeljauw met botersaus en kappertjes

met prei en sperziebonen

De kabeljauw is met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient hij het MSC-keurmerk voor duurzaam gevangen vis.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

½ piece

Leek

75 g

Green beans

1 piece

Red onion

1 piece

Garlic

5 g

Fresh flat leaf parsley

1 piece

Cod fillet

10 g

Capers

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

Flour

1 teaspoon

White wine vinegar

250 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Mustard

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories706 kcal
Energy (kJ)2955 kJ
Fat33 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate67 g
Sugar9 g
Dietary Fiber7.5 g
Protein29 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Casserole with Lid
Plate
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Was de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de prei in de lengte in rolletjes van 10 cm. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 2 gelijke stukken. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zitten boordevol vitaminen. Zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau, en vitamine C voor een sterke weerstand.

Aardappelen bakken
2

Meng de aardappelen in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten in de oven. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de prei, de knoflook en de helft van de sjalot 3 - 4 minuten. Blus af met de bouillon en voeg de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook. Kook 10 - 12 minuten, of tot de bonen beetgaar zijn. Giet daarna af en bewaar apart. De groenten mogen afkoelen.

Vinaigrette mengen
3

Maak in een kom een vinaigrette van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn en 1 tl mosterd. Meng met de overige sjalot en breng op smaak met peper en zout. Hak de bladpeterselie fijn.

Kabeljauw bakken
4

Strooi 1 el bloem per persoon uit over een bord. Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Wentel de kabeljauw door de bloem. Verhit, wanneer de aardappelen bijna klaar zijn, 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur en bak de kabeljauw 1 - 2 minuten per kant. Haal uit de pan en verdeel over de borden. Verdeel de peterselie over de kabeljauw.

Botersaus maken
5

Voeg 1/2 el roomboter per persoon en de kappertjes toe aan de koekenpan van de kabeljauw. Bak de kappertjes 2 - 3 minuten op hoog vuur en wacht tot de boter lichtbruin en schuimig is. Schenk de gesmolten boter met kappertjes over de kabeljauw.

Serveren
6

Meng de vinaigrette naar smaak met de sperziebonen en prei. Verdeel de groenten over de borden met kabeljauw. Serveer met de geroosterde aardappelen.