Kabeljauw met kruidige gebakken rijst en Chinese kool
Kabeljauw met kruidige gebakken rijst en Chinese kool

Kabeljauw met kruidige gebakken rijst en Chinese kool

Een geurige rijstschotel met verse gember en rode peper

Voor de Chinese kool zijn we dichtbij huis gebleven, de kool komt namelijk uit Nederland. Chinese kool is een gezonde groente, Zo bevat een kwart van de kool al meer calcium dan 1 beker melk. De kabeljauw, gevangen voor de Noorse kust, is een magere vis en rijk aan vitamine B12 en B6. Een gezonde maaltijd dus!

Allergens:
Celery
Mustard
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Surinaamse rijst

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

¼ cm

Verse gember

¼ unit

Chinese kool

½ unit

Tomaat

1 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains Celery, Mustard)

1 unit

Kabeljauwfilet

(Contains Fish)

¼ unit

Rode peper

Not included in your delivery

200 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories543 kcal
Energy (kJ)2272 kJ
Fat12 g
Saturated Fat2 g
Carbohydrate78 g
Sugar0 g
Dietary Fiber8 g
Protein27 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Pan
Tall-Sided Pan
Plate

Cooking Steps

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de Surinaamse rijst toe en kook de rijst, afgedekt, 12 minuten. Haal daarna de deksel van de pan, roer de rijstkorrels los en laat uitstomen.

Snipper de groenten klein
2

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Snijd de Chinese kool in fijne repen en de tomaat klein.

Roerbak de groenten
3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook, gember en rode peper 3 - 4 minuten op laag vuur. Voeg de Chinese kool toe, bestrooi met peper en zout naar smaak en roerbak 5 minuten op hoog vuur. Voeg de tomaat en currykruiden toe en roerbak nog 2 minuten.

4

Voeg vervolgens de rijst toe en roerbak 5 minuten op hoog vuur.

Bak de kabeljauwfilet
5

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kabeljauwfilet 2 - 3 minuten aan elke kant. Bestrooi naar smaak met peper en zout.

Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de kabeljauw
6

Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de kabeljauw.

Tip! Zo snijd je de Chinese kool heel gemakkelijk: snijd de kool in de lengte in kwarten en zorg dat de stam de bladeren bij elkaar houdt. Snijd de kool vervolgens vanaf de bovenkant in dunne repen en verwijder aan het einde pas de stam.