Voor de Chinese kool zijn we dichtbij huis gebleven, de kool komt namelijk uit Nederland. Chinese kool is een gezonde groente, Zo bevat een kwart van de kool al meer calcium dan 1 beker melk. De kabeljauw, gevangen voor de Noorse kust, is een magere vis en rijk aan vitamine B12 en B6. Een gezonde maaltijd dus!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Surinaamse rijst
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
¼ cm
Verse gember
¼ unit
Chinese kool
½ unit
Tomaat
1 teaspoon
Kerriepoeder
(Contains Celery, Mustard)
1 unit
Kabeljauwfilet
(Contains Fish)
¼ unit
Rode peper
200 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de Surinaamse rijst toe en kook de rijst, afgedekt, 12 minuten. Haal daarna de deksel van de pan, roer de rijstkorrels los en laat uitstomen.
Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Snijd de Chinese kool in fijne repen en de tomaat klein.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook, gember en rode peper 3 - 4 minuten op laag vuur. Voeg de Chinese kool toe, bestrooi met peper en zout naar smaak en roerbak 5 minuten op hoog vuur. Voeg de tomaat en currykruiden toe en roerbak nog 2 minuten.
Voeg vervolgens de rijst toe en roerbak 5 minuten op hoog vuur.
Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kabeljauwfilet 2 - 3 minuten aan elke kant. Bestrooi naar smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de kabeljauw.
Tip! Zo snijd je de Chinese kool heel gemakkelijk: snijd de kool in de lengte in kwarten en zorg dat de stam de bladeren bij elkaar houdt. Snijd de kool vervolgens vanaf de bovenkant in dunne repen en verwijder aan het einde pas de stam.